Şerveţele umede în şcolile fără săpun. Recomandate de Ecaterina Andronescu – nerecomandate de medic

1.301 de vizualizări
FOTO: pixabay.com
Medicul pediatru Mihai Craiu, de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi a Copilului din Bucureşti, a declarat pentru Edupedu.ro că şerveţelele umede clasice nu sunt eficiente în prevenţia bolilor. Declaraţia vine în contextul în care săptămâna trecută ministrul Educației era pusă în faţa unei probleme tot mai frecvente în şcolile din România – lipsa săpunului din toalete: “Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Digi 24.
SURSA: Facebook.com/Ecaterina Andronescu

Întrebată ce spune despre școlile unde nu există săpun la toaletă, în contextul în care suntem în pragul unei epidemii de gripă, ministrul Educației a răspuns: “Măsura știți care este? Să plece [copiii – n.red.] cu un pachet de șervețele. De regulă, șervețelele acestea umede sunt antibacteriene și trebuie învățați copiii să le folosească“.

E bună și masca, dar în general copiii nu cred că au așa o mare bucurie să o păstreze. Dar șervețelul este un element extrem de la îndemână și pe care trebuie să învețe să îl folosească“, a continuat Andronescu.

Ministrul Educației a spus că “primul triaj îl face părintele acasă”: “Îl vede și nu îl lasă în colectivitate pentru că propriului lui copil îi este ceva mai rău”. “Ar trebui să fie și o școală a părinților, toate lucrurile se învață. De multă vreme m-am gândit la acest lucru și poate că într-o zi vom și reuși să facem o școală pentru părinți. Și poate și în lege să avem un capitol special dedicat părinților. Am văzut în legea japoneză și poate ne inspirăm“, a susținut Andronescu.

SURSA: Spitalul Virtual pentru Copii

Edupedu.ro a cerut şi sfatul unui medic pediatru în această privinţă. Medicul Mihai Craiu, iniţiatorul proiectului Spitalul Virtual pentru Copii, ne-a declarat că “Servețelele umede clasice nu înlocuiesc apa şi sapunul în prevenţia bolilor infecto-contagioase şi nu reprezintă decât o soluţie de moment“.

Mamitips.ro publică şi mesajul doctorului Mihai Craiu pentru părinții speriați de gripă: “Un copil anterior sănătos, care are vârsta peste 5 ani, nu are riscuri majore de complicații severe prin gripă sezonieră”

 

Citeşte şi:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Tinerii au cea mai mare rată de pozitivare. Rata de apariție a cazurilor grave la copii este foarte mică, ei în schimb se infectează foarte ușor / GRAFIC Peste 4.000 de copii și adolescenți, confirmați cu COVID în ultima zi

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că în acest moment tinerii au cea mai mare rată de pozitivare, precizând că rata de…
Vezi articolul

Târg de joburi pentru refugiații din Ucraina în 16 noiembrie, la București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine / Se caută locuri de muncă în domeniile retail, ospitalier, construcții, producție, IT, marketing

Pe data de 16 noiembrie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine, are loc cel mai mare târg de joburi dedicat persoanelor care…
Vezi articolul

EXCLUSIV Mușamalizarea unui nou caz de nepotism la olimpiadă. Inspectoratul școlar Caraș-Severin și Ministerul Educației nu au luat nicio măsură până acum, deși știau de 4 luni că un profesor de muzică din Arad a fost evaluator la olimpiada națională, faza zonală, deși nepotul era înscris în concurs

Un profesor de muzică de la Colegiul Național de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad a fost membru în comisia Olimpiadei Naționale de Muzică, faza zonală (zona 5 – Vestul țării),…
Vezi articolul