UPDATE Simulare BAC 2024. S-a încheiat proba la alegere a profilului și a specializării. Lista celor 11 discipline

4.368 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Miercuri, 6 martie, elevii de clasa a XII-a au susținut proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024, potrivit calendarului oficial. Accesul în săli al elevilor s-a făcut până la ora 08:30 cel târziu. La ora 09:00, candidații au început să scrie lucrările după ce subiectele din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare din centrul de examen au fost distribuite de profesorii asistenți.

Potrivit procedurii de desfășurare a simulării, candidații pot ieși cel mai devreme la o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările.

Dacă greșesc, elevii vor putea tăia cu o linie de aceeași culoare pe lucrare, prevede metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat din 2010, pe care se bazează desfășurarea BAC 2024 și a simulării din acest an.

Simularea de azi este susținută la 11 discipline – acestea sunt:

  • Anatomie și fiziologie umană;
  • Biologie vegetală și animală;
  • Chimie;
  • Economie;
  • Fizică;
  • Geografie;
  • Informatică;
  • Logică, argumentare și comunicare;
  • Psihologie;
  • Sociologie;
  • Filosofie;

Edupedu.ro a scris aici despre care sunt pașii pentru un candidat în ziua simulării și ce este diferit în procesul de organizare a simulării odată cu introducerea corectării digitalizate. De exemplu, colțul negru de pe prima pagină nu se mai sigilează. Subiectele nu pot fi luate la finalul probei și trei candidați rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări – mai mult.

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele probelor de la simularea examenului național de Bacalaureat după ce acestea vor fi afișate de Ministerul Educației, în după-amiaza zilei de examen, la ora 15:00.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Roxana Pațurcă este din nou șefa Inspectoratului Școlar Călărași, după ce fusese dată afară de ministrul Cîmpeanu anul trecut pentru “afirmațiile denigratoare” cu privire la România educată, pe care o cataloga drept “un titlu jignitor”, iar despre Iohannis spunea că “este un penal cu imunitate absolută”

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Călărași este asigurată, de la sfârșitul anului trecut, de Roxana Pațurcă, cea care, cu mai puțin de un an înainte, fusese dată afară de ministrul Educației,…
Vezi articolul

DOCUMENT Mai mulți istorici protestează față de „cenzura” prin care se limitează accesul liber și neîngrădit la Arhivele Naționale: „Crimele trecutului nu pot fi acoperite prin acte administrative” / „Reprezintă un reflex care apropie România de regimurile dictatoriale”

Mai mulți istorici semnează o scrisoare deschisă prin care protestează împotriva deciziei administrative adoptate de Arhivele Naționale ale României, prin care se limitează accesul liber și neîngrădit, la documentele ce…
Vezi articolul

Premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, susține că nu poate trimite o copie a tezei sale de doctorat la CNATDCU pentru analiză pentru că “nu e la mine, nu îl am”/ Ciucă a blocat în instanță analiza tezei, după ce a obținut anularea solicitărilor depuse la CNADTCU pentru verificarea suspiciunilor privind teza sa de doctorat

Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, se simte vizat de declarația președintelui Iohannis, “toleranță zero” față de plagiat. El a spus că “va pune la dispoziție tot…
Vezi articolul