UPDATE Simulare BAC 2024. S-a încheiat proba la alegere a profilului și a specializării. Lista celor 11 discipline

4.340 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
Miercuri, 6 martie, elevii de clasa a XII-a au susținut proba la alegere a profilului și specializării, din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024, potrivit calendarului oficial. Accesul în săli al elevilor s-a făcut până la ora 08:30 cel târziu. La ora 09:00, candidații au început să scrie lucrările după ce subiectele din plicurile sigilate primite de la comisia de organizare din centrul de examen au fost distribuite de profesorii asistenți.

Potrivit procedurii de desfășurare a simulării, candidații pot ieși cel mai devreme la o oră și jumătate de când au început să redacteze rezolvările.

Dacă greșesc, elevii vor putea tăia cu o linie de aceeași culoare pe lucrare, prevede metodologia de organizare a examenului de Bacalaureat din 2010, pe care se bazează desfășurarea BAC 2024 și a simulării din acest an.

Simularea de azi este susținută la 11 discipline – acestea sunt:

 • Anatomie și fiziologie umană;
 • Biologie vegetală și animală;
 • Chimie;
 • Economie;
 • Fizică;
 • Geografie;
 • Informatică;
 • Logică, argumentare și comunicare;
 • Psihologie;
 • Sociologie;
 • Filosofie;

Edupedu.ro a scris aici despre care sunt pașii pentru un candidat în ziua simulării și ce este diferit în procesul de organizare a simulării odată cu introducerea corectării digitalizate. De exemplu, colțul negru de pe prima pagină nu se mai sigilează. Subiectele nu pot fi luate la finalul probei și trei candidați rămân în sală până la scanarea ultimei lucrări – mai mult.

Rezultatele elevilor nu sunt făcute publice. Vor fi comunicate prin profesori

Rezultatele de la simulare, pe 15 martie, nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cerere.

Art. 18 – „(1) Prezența și rezultatele elevilor la simulările naționale se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice.

(2) Elevii care doresc să predea lucrările înainte de expirarea timpului maxim prevăzut pentru rezolvarea subiectelor pot părăsi sala de examen cel mai devreme după o oră de la începerea probei scrise (în cazul simulării probelor din cadrul Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a), respectiv după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor în săli (în cazul simulării probelor scrise ale examenului national de bacalaureat), fără a primi subiectele.

(3) Lucrările scrise ale elevilor care au susținut probele din cadrul simulărilor examenelor naționale se arhivează și se păstrează, până la sfârșitul anului școlar următor, în unitatea de învățământ din care provin aceștia.”

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele probelor de la simularea examenului național de Bacalaureat după ce acestea vor fi afișate de Ministerul Educației, în după-amiaza zilei de examen, la ora 15:00.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Mai multe asociații ale elevilor dezaprobă declarațiile președintei Consiliului Național al Elevilor privind greva profesorilor și susținerea Guvernului: Suntem solidari cu profesorii noștri

Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE), Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Bacău (AEBc), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Elevilor…
Vezi articolul

Salt de pe locul 44 pe locul 2 pentru un elev de la Olimpiada de Limba română în București. Notat inițial cu 77 de puncte, a primit peste 93 după contestații / Părinte: Uneori crezi că punctajele cresc artificial ca să califici un copil, alteori doar te îndoiești de cum corectează unii profesori

Un elev din Sectorul 1 al Bucureștiului, participant la etapa pe sectoare a Olimpiadei Naționale de Limba și literatura română (OLLR), a obținut după contestații peste 16 puncte, după cum…
Vezi articolul