Sunt profesor, Vreau la școală! Salvați Copiii invită toate cadrele didactice joi, de la 10, la conferința online despre soluții la problemele din școală și comunitate

9.156 de vizualizări
Foto: Salvati Copiii
În ultimele luni, Educația este pusă sub semnul întrebării. Școala s-a transformat din cauza efectelor pandemiei COVID-19 și, din păcate, modificările nu sunt pozitive. Toate deficiențele din sistemul de învățământ, ca dealtfel din toate sistemele publice sunt puse de această criză fără precedent sub o lupă, amplificate și mai vizibile ca oricând.

Pentru cadrele didactice, presiunea așezată pe umerii lor este una în creștere continuă, pe măsură ce anul școlar 2020-2021 se apropie de debut. Profesorii, educatorii și învățătorii au nevoie de soluții, iar asta foarte rapid.

Salvați Copiii România invită profesorii la conferința online “Vreau la școală!”. Evenimentul are loc joi, 23 iulie, la ora 10 și va fi transmis LIVE pe Facebook Salvați Copiii România. Partener media al conferinței online este Edupedu.ro, iar transmisia LIVE, precum și cele mai importante informații din timpul conferinței vor putea fi urmărite și pe edupedu.ro.

Conferința online de joi, 23 iulie, ora 10, face parte din campania #VREAULASCOALA, care pune în centrul atenției educaţia copiiilor, grav afectată de criza Covid-19 şi de izolare, şi are ca obiectiv implementarea unor măsuri concrete de corectare a efectelor.

Copiii vor la școală, asta e concluzia cea mai directă a sondajului realizat în rândul copiilor. Cei mai mulți dintre ei s-au confruntat deja cu diverse probleme emoționale, cu sentimente de izolare, panică și furie, iar în cazul celor care nu au avut acces la educația online sau au avut acces limitat, prin intermediul unui telefon, aceste stări sunt dublate de un sentiment dramatic de marginalizare. Aceste situații trebuie corectate.

Invităm cadrele didactice, la nivel naţional, să contribuie cu soluţiile pe care le-au implemetat cu succes în această perioadă şi care pot inspira şi alţi profesori sau comuităţi locale să facă o schimbare.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Joi, 23 iulie 2020, 10:00

Conferință online, eveniment public organizat în parteneriat media cu Edupedu.ro

Transmis LIVE pe Facebook Salvați Copiii România şi Facebook Edupedu.ro

10:00-10:05 Cuvânt introductiv – Mihai Peticilă, jurnalist, moderator eveniment

Prezentare pe scurt a situației profesorilor din România la acest moment, raportată la scenariile prezentate de autorități pentru începerea școlii.

10:05 – 11:20 Discuții pe baza experiențelor profesionale ale profesorilor din comunitățile Salvați Copiii

Participanţii sunt:

  • George Roman, Director Advocacy, Salvati Copiii
  • Anca Stamin, Director Programe Salvati Copiii
  • Liviu Magurianu, Cooordonator program educațional Salvați Copiii Iași
  • Leonard Andreescu, Asistent social program educațional Salvați Copiii (București)
  • Andra Cîrșmaru, Cadru didactic colaborator Salvați Copiii (Constanța)
  • Mihaela Dinu, Psiholog Salvați Copiii

Profesorii pot pune întrebări pe parcursul conferinței, iar situațiile ridicate de aceștia vor face obiectul unor demersuri de rezolvare a acestor probleme în cadrul campaniei #VREAULASCOALA.

Printre măsurile pe care Organizaţia Salvaţi Copiii România le propune spre implementare se regăsesc:

  • crearea de inițiative pentru perioada verii, în totală conformitate cu protocoalele de sănătate, care vizează recuperarea competențelor cognitive și de socializare compromise din pricina absenței îndelungate de la școală;
  • asigurarea distribuirii de instrumente educaționale (tablete sau PC-uri) necesare învățării de la distanță tuturor elevilor care au nevoie și acordarea de sprijin individual în învățare;
  • planificarea intervențiilor inovatoare care să reorganizeze atât școlile cât și parcursurile de învățare în perspectiva următorului an școlar, ceea ce presupune pregătirea cadrelor didactice în susținerea lecțiilor online și garantarea materialelor personalizate și de suport de învățare pentru elevii aflați în situațiile cele mai dificile;
  • pregătirea tuturor școlilor, indiferent de localitate și de resursele autorităților locale, pentru a asigura condiții de siguranță medicală și monitorizarea aplicării regulilor sanitare și de distanțare socială, astfel încât toți copiii să învețe în condiții decente și sigure în școlile lor (repararea și renovarea spațiilor, grupuri sanitare în interiorul școlilor, apă curentă, canalizare, transport, spații pentru timp liber și activități sportive etc.).

Împreună, salvăm educaţia copiilor din România!

Implicarea noastră, a tuturor, determină creşterea finanţării educaţiei, singura cale prin care toţi copiii au access, în mod egal, la educaţie.

Foto: Salvați Copiii


3 comments
  1. Dar ce ar fi sa mai lăsați profesorii sa stea in concediu? Sau doar acum puteți bifa activitățile? Va manca in alegeri prea tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretarul de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, îndemn către toți contabilii și secretarii din școli să plătească pe 14 aprilie toți banii pentru profesori pe OUG 48 și decizii ale instanțelor: Vrem să fim și alături de colegii noștri pentru ca de sărbătorile pascale să aibă un plus de buget

Contabilii și secretarii din școli să plătească în aprilie toți banii pentru profesori, obținuți prin hotărâri judecătorești, conform ordonanței de urgență (OUG) 48, le-a transmis secretarul de stat pentru Învățământ…
Vezi articolul

Scriitoarea Ioana Nicolaie, profesor de Limba română, despre predarea online: „Un profesor trebuie să fie un fel de magician în contextul acesta, să găsească o cale să transmită informația virtual, să inventeze un alt mod de a preda”

Mutarea orelor din sala de clasă, în online a fost cea mai abruptă măsură luată în ultimii ani în sistemele de învățământ din toată lumea, cu atât mai mult în…
Vezi articolul

BREAKING Greva generală din Educație a încetat după ce liderii sindicali și ministrul Deca au semnat contractul colectiv de muncă pentru angajații din învățământ / Decizia nu a fost luată prin consultarea tuturor membrilor, așa cum anunțau sindicaliștii, ci doar de către lideri – surse

Liderii sindicali din Educație, marius Nistor de la FSE Spiru Haret și Simion Hăncescu, de la FSLI, apar într-o fotografie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, în timp ce semnează…
Vezi articolul

Hăncescu, FSLI: Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și este un mare pericol să se dea examenele naționale. Un examen dat în condiții improprii nu va stabili o ierarhie corectă

Este imposibil ca elevii de clasa VIII-a și clasa a XII-a să fie aduși la studiu în perioada 2-12 iunie și de asemenea, iarăși este un mare pericol să se…
Vezi articolul