Surse: Deblocarea titularizării – promulgată de președintele Iohannis

18.402 vizualizări
Inspecția specială
Foto: Pexels.com
Klaus Iohannis a promulgat legea care deblochează titularizarea, potrivit surselor Edupedu.ro. Urmează să apară decretul care permite organizarea concursului de titularizare – deci de angajare în școli pe perioadă nedeterminată.

Amintim că pe 23 iunie 2020 Senat, în calitate de cameră decizională, a votat modificarea articolului din Legea 55/2020 care bloca organizarea concursurilor de angajare în instituţii publice, inclusiv titularizarea în învăţământ. Modificarea apare în proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.58/2020 privind luarea unor măsuri pentru buna funcţionare a sistemului de învăţământ. Amendamentul a fost propus de fostul ministru Mihnea Costoiu, senator PSD.

Legea modificată prevede:

“Alineatul (3) al articolului 27 din Legea nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicata in Monitorul Oficial Partea I, nr. 396 din 15 mai 2020 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

  • “(3) Pe durata starii de alerta, in institutiile şi autoritatile publice se suspenda orice tip de concurs pentru ocuparea posturilor sau functiilor vacante si temporar vacante, cu excepţia
    celor prevazute la alin. [1] şi (2], precum şi la art. 11 si 12, precum şi posturile de predare vacante din unitatile de invatamant preuniversitar si a posturilor si funcţiilor vacante din institutiile de invatamant superior, institutele de cercetare, Academia Romana si academiile de ramura”.

Reamintim că la mijlocul lunii iunie concursul național de Titularizare 2020 a fost suspendat, potrivit unui Ordin de Ministru. Toate activitățile programate în calendarul de mobilitate începând din data de 18 iunie au fost blocate. Ordinul respectiv a apărut cu doar câteva ore înainte ca profesorii să își poată depune dosarele de înscriere.

 


3 comments
  1. Dovada clară, că e acceptată regula:Unii la examen, alții la mare.Mă tot întreb, de ce nu primesc posturi cei care dau “examenul-concursul” și primesc cei care la ora acestuia sunt la plajă sau chiar în mare!

  2. Eu mă întreb de ce nu au fost titularizati profesorii care erau pe posturi complete.Cei care sunt pe posturi de 18 ore și orele respective sunt scoase la concurs din nou,de ce nu au fost titularizati!Era pe post de 18 ore(școala respectivă mai are și alte ore in plus?)are nota de titularizare,are definitivat?Titularizare fara discuții!
    Rulați ani la rand posturi complete,nu mai socotim ce se da pe ascuns la titulari!Știu școli care au titulari cu câte două norme!Pe verificate!Și acum fac la fel.E normal!
    Directorii ar trebui verificați că s-a format o mafie mai rău că aia siciliană.

  3. Ok.!a promulgat legea pt.titularizare!!! Oare au gandit si la profesorii care au sustinut acest concurs de zeci de ori si au obtinut note peste 7 fara a se titulariza!!! Motivul este simplu 0 ore 0 catedre vacante la unele specialitati.
    Nu pot intelege cum se poate sustine un concurs daca nu sunt locuri!?
    Poate cineva sa mi motiveze acest fapt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii de matematică pot trimite propuneri de probleme pentru faza județeană a Olimpiadei Naționale până pe 10 februarie, anunță Societatea de Științe Matematice / Calendarul concursurilor și olimpiadelor școlare 2024, încă nepublicat

Profesorii de matematică din țară pot propune probleme pentru fazele Olimpiadei Naționale de Matematică până pe 10 februarie în cazul fazei județene de și până pe 10 martie – pentru…
Vezi articolul

Cu 1.000 de posturi mai puține pentru profesori și educatori, față de proiectul inițial, aprobate de Guvern. Se vor deschide 39 de grădinițe noi, iar legea prevede reducerea numărului de elevi din clase, anunță ministrul

Numărul posturilor din sistemul de învăţământ preuniversitar va fi mărit cu 3.500, în contextul în care clasele vor trebui să aibă mai puţini elevi şi noi grădiniţe îşi vor începe…
Vezi articolul

Proiectul SuperTeach este realizat cu sprijinul Telekom Romania

Ari Pokka, director de școală în Finlanda, invitat la conferința online SuperTeach: Prin acest experiment social am realizat cât de remarcabilă este școala ca exercițiu social, pentru interacțiunea noastră umană

Prin acest experiment social am realizat cât de remarcabilă este școala ca exercițiu social, pentru interacțiunea noastră umană, a declarat pentru Edupedu.ro Ari Pokka, director de școală în Finlanda, invitat…
Vezi articolul

Material susținut de BCR

VIDEO Dana Burcă, trainer de comunicare pentru profesori: Personalizarea educației înseamnă să-l tratezi pe celălalt așa cum îi place să fie tratat, să găsești și să activezi „butonul motivațional“ al fiecărui elev ca să-l faci să aplice ceea ce îi predai

Orice profesor trebuie să-și cunoască mai întâi stilul de comunicare pentru a putea „vorbi“ pe înțelesul oricărui elev. Apoi fiecare profesor ar trebui să aibă cunoștințele pentru a identifica ce…
Vezi articolul