Tensiuni între elevi și profesori la o școală din Franța, pe tema unor nuduri renascentiste: liceenii s-au declarat șocați de femeile goale din pictură, profesorii au refuzat să mai lucreze, ministrul Educației le-a făcut o vizită

824 de vizualizări
Sursă foto: Wikimedia
Ministrul francez al educației a vizitat o școală în care a izbucnit un conflict între elevi și profesori, pe tema unor nuduri renascentiste. Unii elevi au refuzat să privească un tablou cu femei goale și și-au acuzat, de asemenea, profesorul că a făcut remarci rasiste și islamofobe, ceea ce școala neagă. În replică, profesorii de la școala Jacques-Cartier de lângă Paris au refuzat să lucreze, scrie BBC, scrie G4Media.ro.

Disputa a început atunci când un profesor a arătat Diana și Actaeon, o pictură din secolul al XVII-lea din epoca renascentistă care înfățișează o scenă mitică din Metamorfozele poetului roman Ovidiu. Mai mulți elevi din primul an de liceu au declarat că s-au simțit jigniți de lucrarea pictorului italian Giuseppe Cesari, a declarat pentru AFP Sophie Venetitay de la sindicatul profesorilor Snes-FSU.

„Unii elevi și-au ferit privirea, s-au simțit jigniți, au spus că au fost șocați”, a spus Venetitay, adăugând că „unii au afirmat, de asemenea, că profesorul a făcut comentarii rasiste” în timpul unei discuții în clasă.

A doua zi, potrivit rapoartelor franceze, un părinte i-a scris directorului instituției, susținând că fiul său a fost împiedicat să se exprime într-o discuție ulterioară în clasă.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un sistem de alegeri simulate pentru elevii de 10-15 ani și un curriculum național la liceu adaptat care să crească gradul de conștientizare privind alegerile – propuneri în cadrul unei dezbateri privind introducerea votului de la 16 ani și în România

Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu autoritățile locale ar trebui să implementeze un sistem de alegeri simulate (mock elections) pentru elevii între 10 și 15 ani, prin care aceștia să aibă…
Vezi articolul

Dezbatere Edupedu.ro – World Vision România

Educația digitală din perspectiva antreprenorilor digitali: Mihaela Nabăr – World Vision România, Angela Galeța – Fundația Vodafone România, Maria Metz – NTT DATA Romania, Ionuț Stanimir – BCR, Marilena Ionașcu – Microsoft Romania, Raluca Negulescu-Balaci – UiPath Foundation

Educația digitală din școala românească a fost susținută în ultimul an prin intervenții făcute punctual de tineri antreprenori, companii și ONG-uri. Care sunt măsurile urgente de implementat la nivel național,…
Vezi articolul

Universitatea Cuza din Iași plănuiește proiecte comune cu Universitatea din Kazan, Rusia / Rectorul Tudorel Toader și alți profesori au participat la sesiuni organizate de ruși pe tema „Pregătirea profesorului-educator în secolul XXI”

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) anunță că intenționează să încheie un parteneriat cu Universitatea Federală din Kazan, Rusia, pentru derularea de proiecte de cercetare comune și înființarea unui…
Vezi articolul

Platforme care facilitează învățarea, dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov / Urmează să fie actualizate și în limba ucraineană, pentru a-i ajuta pe elevii din această țară / Inițiatorii ideilor au fost admiși la universități din Marea Britanie și SUA

Două platforme care facilitează învățarea au fost dezvoltate de elevi ai Colegiului Național “Andrei Șaguna” din Brașov, anunță Agenția de presă Rador, citată de G4Media.ro. Una este funcțională încă din…
Vezi articolul