UTIL 5 motive pentru care să alegeţi Muzeul Simțurilor din București ca destinație pentru activitățile extracurriculare ale claselor / Modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă (P)

1.180 de vizualizări
Dacă sunteţi în căutarea unor modalități inovatoare de a oferi elevilor o educație captivantă și memorabilă, Muzeul Simţurilor și-a propus să fie o destinație esențială pentru activitățile extracurriculare ale claselor. În timp ce elevii sunt încurajați să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile într-un mediu non-formal, aceştia vor avea ocazia să interacționeze cu concepte științifice și artistice într-un mod care să le inspire imaginația și să le deschidă noi orizonturi.

„Am fost la Muzeul Simţurilor cu clasa pentru prima dată şi mi-a plăcut atât de mult încât am venit apoi şi cu părinţii pentru că am vrut să le arăt şi lor ce activităţi mi-au atras atenţia şi ce cred eu că le-ar plăcea şi lor să încerce. Ne-am distrat cel mai bine în camera oglinzilor, dar ne-am contrazis apoi tot drumul pe baza unor tehnici de funcţionare, încă nu ştim cine a câştigat”, spune Andrei Stoian, elev la Şcoala Nr. 2, Alexandria.

De ce să rezervaţi chiar acum o vizită la muzeul care provoacă simţurile

Stimularea Curiozității și a Spiritului de Explorare: Muzeul Simţurilor este un loc în care nu există limite pentru curiozitatea și imaginația copiilor. Fiecare cameră din muzeu este proiectată pentru a stimula simțurile, oferind experiențe tactile, vizuale și auditive captivante. Această stimulare senzorială intensă îi ajută pe elevi să-și îmbunătățească capacitatea de a observa și de a înțelege lumea din jurul lor. Cum ar fi Labirintul Oglinzilor – ce este real şi ce nu?

Învățare Interactivă: Muzeul Simţurilor promovează învățarea activă și experiențială, oferind elevilor oportunitatea de a experimenta concepte științifice și artistice într-un mod practic și interactiv. Prin testarea celor peste 40 de exponate plasate în diferite zone, copiii își pot consolida cunoștințele într-un mod distractiv și captivant.

Dezvoltarea Creativității: Muzeul încurajează gândirea creativă și explorarea neconvențională, oferind copiilor ocazia de a-și exprima imaginația și creativitatea într-un mediu sigur și stimulativ. Fiecare cameră oferă provocări unice și inspiră copiii să găsească soluții inovatoare la problemele propuse. De exemplu, cum este posibil să vezi o imagine tridimensională într-o pictură bidimensională, printr-o singură mişcare a globului ocular? Descoperiţi în zona Stereogramelor.

Experiențe Memorabile alături de colegi: Vizita la Muzeul Simțurilor oferă copiilor ocazia de a se distra alături de colegi și prieteni. Experiențele captivante oferite de muzeu vor rămâne cu siguranță în amintirile acestora și îi vor inspira să-și continue explorarea și descoperirile mai departe. În camera 2D distracţia este garantată pentru toţi, mai rămâne doar ca cei mici să îşi stabilească  rolurile.

Educație Holistică: Muzeul Simţurilor promovează o abordare holistică a educației, încurajând dezvoltarea echilibrată a tuturor aspectelor – intelectual, emoțional, fizic și social. Vizita la muzeu oferă copiilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile și aptitudinile într-un mod integrat și complet. Tunelul Infinitului sau Camera Infinită îi vor provoca şi distra pe cei mici în acelaşi timp.

Vizita la muzeu durează o oră, iar turul este ghidat. Grupurile mai mari de 10 persoane beneficiază de o reducere de 10% per bilet, iar profesorii însoțitori au acces gratuit.

Mai multe informații – info.ro@museumofsenses.com sau la numărul de telefon +40(757)070073.

Muzeul Simţurilor se află la etajul 1, în AFI Cotroceni, Bucureşti.

Citește și:
Excursie în Școala Altfel și Săptămâna Verde, cu elevii, la Muzeul Simțurilor din București. Profesorii pot transforma educația distractivă într-o aventură memorabilă (P)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Peste 90 de liceeni înscriși în proiectul MOV – Meditații Oferite de Voluntari – îi susțin pe elevii din mediul rural să se pregătească pentru Evaluarea Națională, folosind și ghidurile Booklet pe post de materiale didactice în procesul de meditare (P)

Rezultatele testării din cadrul simulării pentru Evaluarea Națională au adus un record negativ: puțin peste 42% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simulare au luat note…
Vezi articolul

Joi, 5 octombrie, zi liberă pentru elevi, profesori și angajații din Învățământ. Ziua Educației este nelucrătoare prin Contractul colectiv de muncă

Ziua Internațională a Educației, sărbătorită în fiecare an pe data de 5 octombrie, va fi anul acesta într-o zi de joi. Conform ordinului privind structura anului școlar actual și contractului…
Vezi articolul

Consilierul prezidențial pe Educație: Președintele Iohannis va discuta cu partidele și guvernul pentru ca orice viitoare lege a Educației să aibă la bază rezultatele proiectului ‘România Educată’

Preşedintele Klaus Iohannis se va consulta în următoarele 3 luni cu partidele și guvernul pe marginea proiectului “România Educată”, care urmează să fie lansat miercuri, 5 decembrie, a declarat consilierul…
Vezi articolul

Guvernul a dat Ordonanţă de Urgenţă prin care se pot reface toate contractele de “titularizare” pe şcoală, făcute pe baza articolului 253 din Legea 1, declarat neconstituţional. Angajările se pot face pe durata viabilităţii postului

La finalul şedinţei de Guvern de miercuri ministrul Educaţiei a anunţat că Executivul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care să rezolve situaţia creată prin declararea de către CCR a…
Vezi articolul
Ordinul privind organizarea cursurilor pe timp de pandemie

„Procedura de sancţionare a profesorilor ar trebui eficientizată, pentru a putea fi aplicate în mod real sancţiunile atunci când acest lucru se impune” – Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, despre cazul de hărțuire sexuală din Neamț, prezentat de RISE Project

Consiliul Naţional al Elevilor condamnă cu fermitate comportamentul cadrului didactic din județul Neamț care i-a făcut avansuri sexuale unei eleve şi solicită intervenţia Ministerului Educaţiei şi sesizarea organelor competente, pentru…
Vezi articolul