VIDEO Premierul Nicolae Ciucă, acuzat că a plagiat în 42 de pagini în teza sa de doctorat, mesaj către elevi: Continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră

235 de vizualizări
Foto: captură Facebook – Guvernul României
“Continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră” este mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat în teza sa de doctorat, pentru o generație care “se informează, pune întrebări și caută răspunsuri”. Declarația a fost făcută la Colegiul Militar Național “Tudor Vladimirescu” din Craiova, la deschiderea cursurilor anului școlar 2022-2023.

“Sunteți parte a unei generații care dovedește că știe, vrea și poate să facă performanță. Că este creativă, că obține rezultate remarcabile la olimpiade de studiu și stabilește noi recorduri în sport, că este implicată civic și social. Că se informează, pune întrebări și caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calități la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră!”, a transmis prim-ministrul. VIDEO și mesajul integral, mai jos

  • Amintim că, pe 18 ianuarie 2022, jurnalista Emilia Șercan a publicat o investigație în PressOne, conform căreia teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, susținut de Klaus Iohannis, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138. Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului. Cu câteva excepții, porțiunile plagiate depistate au fost copiate din surse tipărite, care nu ar putea fi detectate cu un soft anti-plagiat, se arată în investigație.
Redăm discursul premierului Nicolae Ciucă:

„Sunt bucuros să fiu astăzi alături de tinerii care trec pragul Colegiului Militar Național Tudor Vladimirescu și să le urez bun venit celor care încep școala în uniformă.

Să alegi să îți servești patria de la o asemenea vârstă este o onoare și o dovadă de maturitate, mai ales în vremuri care ne obligă să ne gândim mai mult la țară și la securitatea noastră.

Știu câte emoții sunt adunate în sufletul fiecăruia dintre dumneavoastră, câte întrebări, câte speranțe, câte planuri și câte îndoieli vă trec acum prin minte. Le-am trăit și eu, aici, cu mulți ani în urmă. Le veți depăși cu ajutorul corpului profesoral de excepție, comandanților, colegilor și părinților. Nu ezitați niciodată să cereți ajutorul!

Urez ”Bine ați revenit acasă!” elevilor din anii mai mari, care știu deja ce înseamnă viața într-un liceu militar! Cu toții începeți noul an școlar în ”casă nouă”, într-o instituție de învățământ ce oferă facilități deosebite de studiu, de cazare, de instruire. Sunt dotări care, sunt sigur, vă vor ajuta să deveniți cetățeni și militari buni.

Folosesc acest prilej pentru a-i felicita pe toți cei care s-au implicat în derularea acestui proiect care, după aproximativ trei ani de zile, ajunge să poată fi folosit de către elevii Colegiului Militar Național Tudor Vladimirescu.

Dragi elevi,

Sunteți parte a unei generații care dovedește că știe, vrea și poate să facă performanță. Că este creativă, că obține rezultate remarcabile la olimpiade de studiu și stabilește noi recorduri în sport, că este implicată civic și social. Că se informează, pune întrebări și caută răspunsuri. M-am bucurat să remarc aceste calități la multe întâlniri avute cu tinerii. Continuați să fiți curioși, continuați să fiți curajoși, continuați să gândiți cu mintea voastră!

Pentru că știm cât de mare este potențialul generației voastre, venim cu soluții pentru a asigura fiecărui copil șansa la o educație de calitate și posibilitatea să se dezvolte în domeniile în care simte că poate și vrea să fie bun.

Știm că este nevoie de creșe, grădinițe, școli, licee, universități moderne. Și alocăm resurse pentru construcția unor noi astfel de unități școlare sau pentru modernizarea și extinderea celor existente.

Pentru ca niciun elev să nu fie lăsat în urmă, am dezvoltat programele destinate reducerii abandonului școlar și susținerii copiilor din medii defavorizate.

Sunt direcții pe care le vom dezvolta în noile legi ale educației. Proiectul ”România educată” așază învățământul românesc pe principii noi, care să asigure accesul la educație de calitate și să valorifice potențialul uman al României. Destinul României depinde esențial de creșterea performanței sistemului nostru de educație.

Doamnelor și domnilor profesori,

Aveți în mâinile dumneavoastră cea mai prețioasă avuție a unei țări: copiii. Dumneavoastră le sunteți modelul pe drumul cunoașterii! Modelați caractere, îi faceți să strălucească, să fie încrezători în potențialul lor, în știința lor de carte. Îi stimulați să-și dorească să știe mai mult, îi încurajați și le sunteți alături atunci când au nevoie. Îi faceți oameni, profesioniști, cetățeni, buni români. Munca dumneavoastră aduce beneficii greu de cuantificat generației tinere și societății românești. Pentru că un popor educat clădește o țară dezvoltată, ancorată în spiritul și valorile europene și euroatlantice, familii din care România cu mândrie face parte.

Doamnelor și Domnilor comandanți,

Pentru dumneavoastră, acest moment este familiar, pentru că ați urmat și dumneavoastră cursurile unui colegiu sau liceu militar. Dumneavoastră vă revine frumoasa datorie de a-i instrui pe cei mai tineri reprezentanți ai Armatei. Faceți-o cu înțelepciune și insuflați-le curajul, tenacitatea, perseverența și dorința de a nu da înapoi, de a nu renunța la obiectivele lor. A te alătura marii familii a Armatei presupune o mare iubire de țară, un mare respect pentru valorile și simbolurile naționale, dar și înțelegerea și acceptarea unui sistem bazat pe reguli, pe spirit de echipă, pe camaraderie. Îndrumați-i și ajutați-i să înțeleagă spiritul militar, camaraderia, curajul! Prin munca dumneavoastră, națiunea noastră prinde rădăcini mai puternice.

Dragi părinți,

Poate că nimic din ceea ce am spus până acum nu a domolit neliniștea din sufletul dumneavoastră. Și este normal. Lăsați cele mai de preț ființe pentru dumneavoastră în mâinile unor oameni despre care știți foarte puține și într-un loc pe care nu îl cunoașteți.

Vă asigur că sunt pe mâini bune! Nu le va lipsi nimic! Poate doar acea doză de alint pe care doar părinții o pot oferi copiilor lor.

Sunt convins însă că echipa de profesori și comandanți îi va însoți cu dedicație pe tineri în tot acest drum frumos care le va fi bază solidă pentru viitoarea carieră. La finalul anilor de liceu, sunt sigur, veți fi mândri de ceea ce au devenit copiii dumneavoastră. Și ați văzut cu cât curaj cel care a reușit să intre pe primul loc, în urma examenului de admitere, a recunoscut că doar în câteva zile s-au transformat și s-au maturizat un pic mai mult.

În încheiere, aș dori să vă urez dumneavoastră, dragi tineri, dar și tuturor copiilor și elevilor care încep astăzi noul an școlar, mult succes și experiențe frumoase!

Doamnelor și domnilor educatori, învățători, profesori și tuturor celor implicați în activitatea didactică vă doresc multe realizări!

Iar pe părinți aș dori să-i asigur că personal cunosc cele mai multe din problemele pe care le au fie în a-și susține copiii la școală, fie în viața de zi cu zi. Lucrăm, în Guvern, pentru a privi cu toții mai optimiști către viitor.

Tuturor vă doresc multă sănătate și un an școlar cât mai bun!”

Citește și:
Întâlnire Iohannis-Cîmpeanu la deschiderea anului școlar, ambii merg la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București, de la ora 10 / Prima ieșire publică a Președintelui de la încheierea dezbaterilor pe contestatele proiecte de legi ale educației
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, către profesori, după ce a numit toți inspectorii școlari din teritoriu pe criterii politice: Împreună reașezăm la locul cuvenit sintagma „Ai carte, ai parte!”
Premierul Ciucă, acuzat de plagiat în teza de doctorat, care a validat amnistierea plagiatorilor prin proiectele de legi ale educației, către elevi și profesori: Atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus prin Proiectul ”România educată” necesită așezarea învățământului românesc pe principii noi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ștefan Pălărie, senator USR: Ministrul Educației își bate joc de elevi și părinți prin decizia de a elimina elevii din învățământul primar, cu pixul, din rândul celor care pot da olimpiade școlare județene, deși au dat probe anterioare

Faptul că astăzi avem cel mai incompetent Minister al Educației de la înființarea lui până în această secundă a devenit oficial public. Nu este incompetent doar pentru că este unul…
Vezi articolul

Reguli noi pentru promovarea în Universități: Pentru funcția de profesor universitar, candidații trebuie să dețină atestatul de abilitare / La fiecare urcare în funcție va trebui un nou certificat și aviz medical, certificat de integritate și cazier judiciar

Pentru înscrierea la examenul de promovare în funcţia de profesor universitar este necesară deținerea atestatului de abilitare, conform Metodologiei-cadru privind organizarea şi desfășurarea examenului de promovare în cariera didactică, în…
Vezi articolul