BREAKING Până la ora 14, toate școlile vor trimite Ministerului Educației numărul de elevi cu media mai mare sau egală cu 9.50 și numărul celor orfani

75.052 de vizualizări
Foto: © Monika Wisniewska | Dreamstime.com
Toate școlile vor trimite Ministerului Educației, până marți, 5 septembrie, ora 14, numărul de elevi cu media de absolvire mai mare sau egală cu 9.50 și numărul elevilor orfani de un părinte sau de ambii părinți, potrivit unei document consultat de Edupedu.ro. Adresa este semnată de Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Educației.

„În vederea estimării bugetului pentru plata burselor, vă solicităm transmiterea numărului de elevi cu media de absolvire mai mare sau egală cu 9,50 și a numărului de elevi orfani de unul sau de ambii părinți”, se arată în nota Ministerul Educației.

Termenul limită este marți, 5 septembrie, ora 14:00.

Informații de context

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind modalitatea de acordare a burselor școlare, începând din acest an școlar, 2023-2024. S-a propus eliminarea pragului mediei pentru acordarea burselor de merit la gimnaziu și liceu.

Printre noutăți este faptul că dispare pragul mediei pentru acordarea burselor de merit la gimnaziu și liceu care, anul școlar trecut, era de de 9,50. Vor primi burse de merit primii 30% dintre elevii unei clase, indiferent de medie, în ordinea descrescătoare a acestora. Condiția este ca elevii să aibă media 10 la purtare, prevede proiectul. Bursa de merit crește în acest an școlar de la 200 de lei la 450 de lei pe lună, potrivit noii legi.

Modelul de acordare a burselor de studiu a fost preluat de la primăria sectorului 6, care prin hotărâre de consiliu local a eliminat pragul și a introdus procentul de acordare al burselor.

Avocatul Poporului îi cere, într-o scrisoare adresată Ministrului Educației, Ligia Deca, să explice măsurile incluse în proiectul de ordin privind bursele școlare pentru anul școlar 2023-2024, dar și cele referitoare la burse din Legea învățământului preuniversitar. Scrisoarea face trimitere la analiza Edupedu.ro cu privire la efectele acordării burselor de merit pentru 30% dintre elevii unei clase, instituția apreciind că “noua reglementare nu va conduce, în opinia noastră, la diminuarea mediocrității prin educație și evaluare, dimpotrivă, va genera efecte inverse”.

Federația părinților a anunțat că nu susține acordarea burselor de merit fără prag de medie pentru 30% dintre elevii fiecărei clase, așa cum prevede proiectul cu regulile de acordare. Iulian Cristache, președintele FNP a declarat că „propunerea actuală nu ne aparține”.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) semnalează, într-un comunicat de presă de vineri seară, 25 august, faptul că există mai multe discordanțe la nivelul metodologiei în ceea ce privește calculul acestor stimulente lunare pentru elevi și premiile care să fie luate în considerare la bursele de merit și de excelență olimpică.

Foto: © Monika Wisniewska | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Pragul de 30% dintre elevii unei clase pentru acordarea bursei de merit nu a fost ales pe baza unor studii, ci a tranșelor de medii din SIIIR, susține secretarul de stat Florian Lixandru
Avocatul Poporului îi cere Ministrului Educației, Ligia Deca, să ia în calcul schimbarea noilor reguli privind bursele școlare, după introducerea cotei de 30% din fiecare clasă, indiferent de medie: „Nu va conduce la diminuarea mediocrității prin educație și evaluare, dimpotrivă, va genera efecte inverse”
Transformarea meritului în mită electorală, rețeta Deca-Iohannis pentru reforma Educației din România: bursele de merit de 450 de lei vor fi primite în acest an școlar și de primii opt elevi din cea mai bună clasă de a IX-a de la Colegiul „Sf Sava“, cu ultima medie 9,97, și de primii opt de la Liceul „Pallady“, cu medii între 6,72 și 5,10
BREAKING Bursele de merit vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase – proiect. Singura condiție este nota de la purtare / Dispar 91 de mii de burse de studiu
Școlile să nu mai acorde bursele de merit în funcție de o anumită medie, ci de un procent pe nivel de an de studiu, propune primarul Ciprian Ciucu / “În sectorul 6 am dat o hotărâre de consiliu local prin care am eliminat pragul și am introdus procentul”

44 comments
  1. Adica,sa ne intelegem…Intr o clasa de elita doar primii 30% vor lua bursa iar ceilalti elevi foarte buni nu vor lua,iar i alta clasa de elevi slabi tot 30%la suta din mediocri cu medii de 6 vor lua bursa???Sunteti batuti in cap oameni buni???Lasati guvernul ca nu e de voi,si plecati acasa in lacrimi!!!

  2. Faceti discriminare!!! in aceeasi clasa elevi cu aceeasi medie, peste 9,50 unul va lua bursa si restul nu! Cum credeti ca ceilalti copii vor mai fi stimulati sa invete? Cum de ati ajuna la concluzia ca trebuie luate bursele la copii foarte buni? Sunteti invidiosi ca invata si vor ajunge cu adevarat sa ne conduca, niste oameni destepti si cerebrali? Daca nu dispareti cu totii de la conducerea acestei tari, vom ajunge o tara de analfabeti sau poate ca asta va doriti domnilor DESTEPTI!!!

  3. Si eu zic la fel , am ajutat prea mulți colegi. Anii astia vor fi fconcurențe …. Lasa bursa de merit , dar orfanii! ? Cum sa faci asa ceva! Mi-s a rupt inima in doua cat am vazut ca se taie bursele orfaniilor , rusine. Am 20 de colegi in clasa numai 6 iau bursa? Serios?! Rupea-va-s picioarele! Cat o sa mai dati la ucrainieni? Ne taiati munca nostra pentru ei?! Ca eu daca ma duc in ucraina nu le taie bursa copiilor ! Inteleg sunt refugiați doar ca prea impopotionati ! Adica eu nici nu am bani de telefon si vine ucraineanu din BMW , masini decapotabile , ferrari cu Iphone 15 ? Uitati va si la comentarii , ca v a-ți cacat pe guvernul asta .

    Sincerly,

    Anonim.

  4. Sunteți rupți de realitate!Am 2 copii ,orfani de un părinte, și depășesc cu 120 ron ,venitul pe membru,așa că nu mă încadrez după noua lege ,pt bursa sociala. Sa înțeleg ca suntem o familie bogată, cu venituri per membru de 2000 ron.Stat eșuat, cu Deca,Iohanis, Ciolacu etc.Romania educată, dar pe burtă goală.

    1. Stimate domn, la bursa de orfan, nu e necesar venitul. Depuneti dosar doar cu certificat nastere copil, certificat deces, CI parinte solicitant si extras de cont.
      Bursele le veti lua pana termina facultatea, cu reinnoire dosar , anual.

      1. Asa era pana publicarea Metodologiei -cadru de acordare a burselor , care a fost in dezbatere publica pana pe 4 septembrie, daca ramane asa vor lua bursa sociala numai cei orfani de ambii parinti fara conditionare de venit, cei orfani de un parinte vor trebui sa faca dovada veniturilor. Azi se va da o hotarare in acest subiect, informatiile sunt ca se va renunta la conditionarea de venit pentru orfani.

  5. Eu am media 9.75 și nu voi lua bursa deoarece la mine în clasa exista și medii de 10,iar eu nu ma încadrez in primii 30%,mi se pare ceva fără sens ,exista clase unde sunt medii și de 6 ,7 și vor lua bursa,dar eu cu 9.75 nu .NU ESTE CORECT!DISCRIMINARE!

  6. Copilul meu a spus ca el nu va mai ajuta niciun coleg. acum sunt în competiție, își risca bursa. Bună idee ați avut d-nilor parlamentari! Încă un mod de a mitui electoratul!!

    1. Ce nu vă lipsiți de pensiile speciale pentru că vă bateți joc de copii noștri să vă fie rușine .Cum credeți că m-ai dau părinții copiii la școală dacă le loati bursele,ar să se lipească copiii de la școală dacă nu sunt ajutați să vă fie rușine înseamnă că nu știți ce înseamnă să fii părinte

    2. copilul dumneavoastră a spus așa ceva pentru că nu l-ati învățat niste principii sănătoase. vă lăudați că un copil a spus că de acum încolo NU VA MAI AJUTA un coleg pentru că riscă să ia colegul bursă în locul lui? mi se face rușine citind ! ce urmează, când va fi doctor nu va trata un pacient fără șpagă? chiar așa a ajuns țara asta, oamenii își învață copiii să facă totul contra cost, să lupte nu pentru cunoaștere, prietenie, colegialitate, corectitudine, cultură ci pentru banii de bursă?
      chiar nu mă mai mir că se votează PSD pentru o sticlă de ulei, AUR pentru un rucsac. dar credeam că asta se întâmplă doar în Teleorman, cu asistații social, nu cu bursierii țării!

  7. Eu am media 9.86 si nu iau bursa, ce sunt regulile astea? eu cu 9.86 nu iau, si altii poate cu media asta sunt in top in acea clasa?! Un criteriu mizerabil, altfel nu ii pot spune. Ce treaba are clasa?! Cum sa pui criterii pe clasa? Unele sunt mai de top, altele mai slabe. Nu ar trb sa conteze in ce clasa esti, diferenta se face copil la copil, nu clasa la clasa. Gunoi!

  8. Buna ziua. Este corect ca un elev cu media 9,75 sa nu ia bursa deoarece nu este intre primii 30% din clasa, însă un elev cu media 5 sau 6 sau 7 sau 8 dintr-o clasa slabă va primi bursa ??? Unde este meritul? Ce înțelegeți prin merit? Cum ii explicați unui copil cu media 9,75 că nu primește bursa, dar sa stea liniștit că va beneficia de bursa un copil cu o medie mai mica dintr-o clasa mai slabă pentru că MERITA!?!

    1. Nu mai bine ii explici matale copilului ca invata pentru el, nu pentru note sau burse? doamne fereste. Nu preocupa pe nimeni cum ii explici copilului de ce nu mai avem paduri, ca la Busteni in poenita e parcare privata, de ce sunt masini pe trotuar, de ce pleaca toata lumea din tara, de ce e caca de caine pe strazi, de ce mor oamenii in spitale, de ce saracii devin tot mai saraci si bogatii mai bogati, de ce se drogheaza copiii de la 13 ani si de ce avem mame minore… nu, astea sunt irelevante. drama e ce ii spui unui copil care a invatat bine PENTRU O BURSA.. cand realizezi ca nu mai primeste bursa. Nasol. Sper insa sa nu se dea o lege sa se distribuie si cunoasterea acumulata de copil la aia 30 la suta!

      1. sunt ferm convinsa ca voi astia care spuneti “InVeTi PeNtRu TiNe” nu ati trecut prin sistemul educational din ROMANIA. nu inveti pentru tine. va garantez eu ca nu mai tineti minte NIMIC din liceu, apai din gimnaziu, inafara de lucrurile elementare. de ce sunteti asa impotriva unui stimulent financiar pentru elevi nu voi intelege niciodata…

        sa mai mentionez ca nu vorbim despre “caca pe strazi” sau “masini pe trotuar”? de ce incerci sa schimbi subiectul? fiecare problema are un timp si un loc – aici vorbim despre burse, nu despre caca pe strazi 💀

        1. Nu am schimbat deloc subiectul, am remarcat doar faptul ca este gresit sa te ofuschezi doar pentru problemele care iti afecteaza buzunarul (si nu din cauza faptului ca economia este la pamant, ci pentru ca redistribuie un tip de bursa!), cand efectiv tara arde, avem probleme grave, si le avem pentru ca toata lumea doarme in papusoi pana cand aude ca nu mai primeste nu stiu ce suma.

          Orice elev/ om care invata ceva, orice, invata o multime de (alte) lucruri: sa fie disciplinat, sa gandeasca critic, isi dezvolta capacitatea de analiza si de sinteza, isi largeste orizonturile, mareste cultura generala, vocabularul, invata sa scrie corect, si cate altele pe care nu trebuie sa le mai mentionez eu. Ca nu iti amintesti la 35 de ani care era mai exact metoda comparatiei sau ca se schimba regula utilizarii lui î din i, este absolut irelevant.
          Desigur, daca se ajunge la extreme, daca ajunge sa nu mai doarma noaptea ca invata pana la 3, dezvolta vreo boala din cauza stresului pentru niste note, daca iti perverteste constiinta (“Copilul meu a spus ca el nu va mai ajuta niciun coleg. acum sunt în competiție, își risca bursa.”) s-ar putea, evident, ca beneficiile sa fie mult surclasate de dezavantaje.
          De altfel, indiferent ce imi garantezi dumneata, eu stiu foarte bine sigur cu ce am ramas din gimnaziu si din liceu. Da, in sistemul educational din ROMANIA.

      2. cu astfel de exemplare ne confruntam.Baga toate problemele în aceiași oala și concluzionează ca e vina elitelor!
        intr o tara când meritocratia nu mai este recunoscuta a pierdut și ultima șansă la speranța.

    2. @Simona: Dupa cum stim, da’ ne facem ca nu stim, notele din invatamantul romanesc nu sunt masura cunoasterii decat intr-o proportie infima. Guvernul incearca sa pacaleasca elevii iar elevii incearca sa pacaleasca guvernul. Asadar, pozitiile ambelor parti sunt fragile si niciuna din parti nu e indreptatita la a fi revendicativa.

      Bursele astea sunt mai degraba un gen de ajutor social pentru copiii din rural care nu lipsesc de la scoala. Cum statul nu poate discrimina intre cetatenii sai, trebuie sa le acorde si in urban, unde problema cu absenteismul in asa masura nu se pune.

      Daca ar fi cazul ca bursele s-ar acorda pentru merite (adica pentru cei deosebit de buni, nu doar buni), ar lua 3% dintre elevii din intreaga tara. Dar guvernul vrea sa rezolve alte treburi cu bursele astea, nu sa premieze exceptionalul. Doar ca nu recunoaste. Si atunci, voi sunteti revendicativi, pentru ca, desi stiti ca la o testare corect facuta n-ati mai lua notele respective, stiti in acelasi timp si ca nu este cazul de momentul adevarului (o testare corecta).

      @GreenWoody: simpatica aia cu “cunoasterea acumulata sa se distribuie tot catre 30% dintre elevi” 🙂

        1. Problema de nerezolvat este criteriul obiectiv. N-avem asa ceva, si, ca urmare, orice criteriu ne-am preface ca e obiectiv duce la a dezavantaja pe unii si a avantaja pe altii.

          Atat timp cat ne mintim singuri (ca bursa este acordata pentru merit, ca notele sunt acordate in mod corect si dupa acelasi standard pentru toata populatia scolara, etc), nu avem nicio sansa sa facem lucrurile in mod corect.

          Ce se incearca, mutand criteriul de la medie la clasamentul clasei si invers si sperand la corectitudine este … cvadratura cercului. 🙁

  9. Vor să afle care e varianta mai ieftină – ori 30% din clasă indiferent de medie, ori de la 9.50 în sus. Și o aplică pe aia, ca să marcheze reduceri la buget.

    Meritocrație în stil românesc.

  10. Domne’ asa oameni prosti mai rar. Si pare ca toti au ajuns in ministere sau functii de conducere. Probabil ca acum vor sa dea bursa tuturor celor care au peste 9.5 dar minim 30% din clasa. Adica sa ia si ala care a intrat cu 3 la evaluare nationala, ca oricum invatamantul e obligatoriu si a ajuns si el la un liceu.

  11. Sunt tare curios să aflu care-i procentul elevilor cu mediile anuale peste 9,50(inclusiv)! Pentru că, dacă e mai mic de 30%, atunci ME s-a păcălit și va scoate mai mulți bani pt acordarea burselor de merit conform noilor criterii…

    1. În clasa mea de gimnaziu, sunt 21 de copii iar 12 dintre ei au medii peste 9,50. Adică majoritatea elevilor.

    2. În clasa mea de gimnaziu, sunt 21 de copii iar 12 dintre ei au medii peste 9,50. Adică majoritatea elevilor. [Eroare]

    3. La fiul meu în clasă, vorbim despre clasa a 12-a la un liceu clasat cam pe locul 20 în topul liceelor din București, din 32 de copii, 27 au media peste 9,50 :))))

      1. Am cautat pe google “locul 20 în topul liceelor din București” si printre primele rezultate era un articol EduPedu din iulie 2023. Pare ca Jean Monnet este pe locul 20 in Bucuresti. Imi dau seama ce nevoie au 27 de elevi de la Jean Monnet de bursa de 300 RON.
        Desigur, daca nu e Jean Monnet, este unul de acelasi rang.
        Cu cat citesc mai multe comentarii, cu atat mi se pare mai trista tara asta. Pana la urma ideea cu 30 la suta e poate proasta, nu s-au facut studii, pare evident ca o sa fie retrasa, dar amaraciunea de a citi atatea comentarii ale oamenilor pe care ii intereseaza doar de ei se va pastra…

  12. De ce elevi de clasa a V nu au dreptul la bursa de merit,ei nu sunt copii,ei nu muncesc, sunt mulți care ar avea nevoie, sa va fie rușine.

  13. precis ceva pui de politician cu note de 7 .. tre sa primească bursa … .să sugă și el de la buget .. altfel nu îmi explic o astfel de acțiune ..

    1. Ma intristez cand vad asemenea comentarii, inteleg ca multi oameni, ca si mine, si-au pierdut increderea in guvernanti, si vad in orice decizie luata de ei un plan de a “suge” de la buget. Dar haideti, totusi, daca increderea ne-am pierdut-o, sa ne pastram macar discernamantul. Este limpede ca orice pui de politician cu nota 7 poate obtine in scolile din Romania si note de 11, nu doar de 10. Nu trebuie sa propuna tac-su un proiect sa primeasca el bursa cu note proaste.
      Un proiect ca acesta poate avea la baza doar dorinta de a mai economisi niste bani la buget, desi pentru mine nu e clar daca nu se aloca tot aceiasi bani si pentru 9.50 si pentru 30 la suta, sau poate sa fie, cu adevarat, o incercare de a schimba ceva, oricat de putin, in sistemul de invatamant.
      Mi se pare trist rau ca TOATE argumentele “contra” acestui proiect sunt de la parinti si elevi. Imi pare rau, dar “fiica mea a muncit tot anul SI NU E CORECT sa nu primeasca bursa” nu e un argument. Nu prea as numi argumente nici comentariile de genul ca in felul asta nu e promovata excelenta. Cine a decis ca excelenta se opreste la 9.50? Cineva cu 9.48 nu este un elev “excelent”? Bine, in sistemul de invatamant de astazi poti foarte bine sa nu fii excelent nici cu 10, dar sa trecem peste.
      Am citit toate opiniile pe care le-am gasit, m-am gandit la acest proiect, si mie chiar mi se pare o idee interesanta. Daca se va reveni la bursele cu 9.50… ghiciti ce se va schimba in sistemul de invatamant: NIMIC.
      Daca trece acest proiect cu 30 la suta, ramane de vazut. poate nu se schimba nimic, dar poate ca da.. Am citit comentarii ca ce merit are un elev cu nota 7. Are merite, desigur, daca este in primii 30 la suta. Intr-o clasa in care ceilalti au 3 si 5, ESTE un merit sa ai nota 7. Dar, desigur, argumentele CONTRA au fost aduse doar de parinti si copii (privilegiati!) suparati ca EI nu mai primesc bursa.
      Si asa vom vedea cum la alegerile de anul viitor toata lumea o sa voteze in functie de ce primeste de la cine (eu votez USR, ca sa fie clar ca nu ma intereseaza nici Deca, nici PNL, ci POSIBILITATEA ca ceva sa se schimbe). Zero sanse pentru Romania sa creasca, cand oamenii in loc sa analizeze un proiect, un partid, o situatie, numara cati bani le revin lor. si apoi ne plangem ca vreun politician vrea si el “sa suga de la buget”. Prea multi dintre comentatori vor tot asta!

      1. 🤗Corect! Fata mea e silitoare, activa la ore, a luat premiul intai in clasa in care e, cu 9,45.Vad ca , pentru acest caz, e o bursa de merit…
        Baiatul e intr o clasa de peste 9 toti, aproape…Nu se incadreaza, tot cu 9,45, dar nici nu a muncit cat fata.
        Noi nu crestem copiii sa invete pentru bursa, dar, dacă fetita mea va lua, se va bucura, daca nu, asta e, i-am pregatit mereu si pt cealalta varianta.
        Sa fii om bun e primordial!!
        Daca s-ar da dupa decenta si cumintenie, dupa criterii morale, ar lua bursa toti cei sase copii ai nostri.😅

    2. O problema mare este, apropo de “fiica mea a muncit”, ca se schimba regulile cu cateva zile inainte de inceputul anului, si se aplica imediat! Dar nu am vazut chiar pe nimeni sa spuna (doar) asta, ca nu se poate sa se aplice aceste reguli incepand de anul acesta, ci ar fi fost firesc sa se aplice de anul viitor.

      1. Chiar s-a spus de multe ori, că se poate stabili pentru anul viitor această regulă a lui 30% din fiecare clasă. Nu ați citit chiar toate mesajele.

  14. Bun venit în România…locul unde nu primești bursă cu medii mari,și locul unde ca un elev orfan să primească bursă părintele lui trebuie să câștige cu nimic mai mult peste salariul minim,un fel de bursă socială,dar totodată locul unde elevii submediocrii sunt mai premiati decat elitele.Multumim,ne motivati pe noi elevii buni sa plecam cat mai repede din tara asta.

  15. cum să iei bănuții unui orfan !!?? cum să dai bursă
    pentru media 5 și pentru
    9.50 nu !? Cu mârșăvie și cinism ! Bată-vă ,să vă bată!! Economii din bănuții copiilor!? Chiar sunt numai descreierați in “înaltele foruri!?”

    1. Cu orfanii aveti dreptate, si e o chestiune separata! Dar de ce sa dai bursa pentru media 9.50 si pentru media 9.40 nu?
      Ma intreb acum cate medii nu au fost umflate serios, daca erau aproape de 9.50, doar ca sa treaca “pragul”.
      Indiferent de criteriile alese pentru o bursa, mereu vor fi copii care vor ramane sub linie. si ei vor fi tristi si se vor simti nedreptatiti! Mai bine ii invatam pe copii ca pentru ei muncesc, pentru viitorul lor, nu pentru bani. Si sa pastram cat mai multi bani pentru orfani si pentru cazurile sociale!

  16. Doamne ajuta! Copiii orfani nu trebuie sa fie lipsiti de bursa de orfan. Aceti banuti nu pot tine locul parintelui pierdut, dar ii pot ajuta financiar pentru acoperirea micilor nevoi.

    1. Ajutorul acesta social trebuie să îl dea primăriile..nu școala… școala nu este o agenție socială…. într-adevăr am ajuns o țară de asistați social. .Bursele nu trebuie date în funcție de venit..ci doar pe baza rezultatelor școlare. Între 8.50-9.00 bursa să fie de 100 lei, între 9.00-9.50 300 lei iar peste 9.50 să fie 500 lei. Astfel stimulezi elevul să învețe.

      1. Corect, adevăr mare ati adus la cunostinta! Asa este cel mai bine, ca o adăugare, as renunta la pragul 8.50- 9.00. As începe de la media anuala 9.00. Și as diferenția bursa de merit, în funcție de medie.

        1. Mie nu imi datea nimeni nici măcar un creion.Zeci de generații au învățat pentru ca au vrut ceva în viață.I-ati învățat doar pe bani,sunt asa materialiști și dezumanizati ca ți se face frica de unii.

        2. Aș introduce și acel prag de la 8.50-9.00. Mai atragi elevi de 8,00-8.50 să învețe mai mult…dacă are media de 8.30 …trage să îi iasă peste 8,50 … zic eu..poate mă înșel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Doar 2 universități românești apar în top 1000 și încă zece în top 2000 al ranking-ului “web” al universităților, Webometrics. Ultima astfel de instituție din România – pe locul 27.000+ la nivel global

Universitatea Babeș Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca se află în fruntea instituțiilor românești de învățământ superior, incluse într-un clasament internațional al universităților în funcție de prezența lor “pe web”, Webometrics. Doar…
Vezi articolul

Universitatea de Vest din Timișoara: Profesorul și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara universitară Adina Chirilă a primit Premiul „Timotei Cipariu“. Premiile sunt acordate de Academia Română

Academia Română a decernat astăzi premiile anuale, recompensând astfel lucrări publicate în cursul anului 2021. Profesorul universitar și criticul literar Mircea Mihăieș a fost laureatul Premiului „Titu Maiorescu”, iar conferențiara…
Vezi articolul