Golf și manele. Un președinte în derivă

1.676 de vizualizări
Cristian Pantazi / Foto: Arhiva personală

Penibilul instantaneu foto din Times Square a luat locul tradiționalei fotografii cu președintele SUA, râvnită de orice președinte român care merge la ONU. Sorinel Puștiu în locul lui Joe Biden, ăsta da bilanț. Poza e oarecum inadecvată, în locul banalului costum cu cravată bleu ar fi mers perfect papionul negru de gală, asortat la un smoching.

Sursă foto: Facebook.com – Sorinel Puștiu

Apropo, agenda publică de până acum a vizitei președintelui la New York ne arată că șeful statului nu și-a făcut timp pentru o întâlnire cu diaspora românească din SUA, așa cum e cutuma la astfel de vizite întinse pe câteva zile.

Toată gesticulația publică a președintelui Iohannis din ultima perioadă indică un operator politic fără busolă, în derivă. Gesturile sale sunt deseori de neînțeles, agenda e perfect paralelă cu interesul public.

Însuși proiectul ”România Educată” e un eșec. Mari specialiști în domeniu precum Mircea Miclea ori Lazăr Vlăsceanu au distrus proiectul și au demonstrat că e nociv pentru elevi, iar ministrul Sorin Cîmpeanu nu știe cum să-l mai amâne. Să nu uităm, e ministrul pe care însuși Iohannis l-a cerut la negocierile cu USR PLUS și UDMR, ca garanție pentru ”România Educată”, după cum a dezvăluit Ludovic Orban.

Editorialul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile se redeschid pentru elevi după o lună de lockdown. Sunt cu peste 1.100 de localități mai multe în scenariul verde și cu 1,3 milioane de oameni vaccinați în plus față de momentul închiderii / România avea atunci o rată de incidență de 3,96 la mie, azi are 1,57

După o vacanță forțată, neplanificată, care a durat o lună de zile, aproape 2 milioane de elevi revin fizic la școală pe 5 mai. Lockdown-ul instituit sistemului de educație a…
Vezi articolul

Prioritățile pentru educație în viitorul apropiat, în ochii OCDE, organizație la care România dorește să adere: bani și resurse pentru a depăși crizele produse de război și pandemie și schimbările accelerate din digital, energie curată, media 

În urmă cu patru ani, chestiunile de sănătate globală și conflictele internaționale erau temele despre care elevii care participau la ediția de atunci a testelor PISA se declarau a fi…
Vezi articolul