Lista școlilor și grădinițelor închise joi și vineri în București, din cauza gripei. Inspectoratul școlar suspendă cursurile în 14 unități de învățământ

6.583 de vizualizări
școli din București
Școală / Foto: Pexels.com
Inspectoratul școlar București a decis închiderea a 14 școli și grădinițe din Capitală, din cauza gripei. Anunțul a fost făcut de Marina Manea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar București (ISMB).

“Sunt 14 unități de învățământ care au cursurile suspendate. Vorbim despre următoarele 2 zile de cursuri care vor fi suspendate pentru aceste unități de învățământ, știind că urmează apoi vacanța”, a precizat Manea.

Lista grădinițelor și școlilor din București care vor fi închise joi și vineri:
  • Complexul Social de Servicii Sf. Andrei
  • Grădiniţa nr. 50
  • Grădiniţa nr. 47
  • Şcoala gimnazială nr. 162
  • Şcoala nr. 66
  • Şcoala nr. 195
  • Şcoala nr. 88
  • Şcoala nr. 70
  • Grădiniţa Scufiţa Roşie
  • Grădiniţa nr. 207
  • Grădiniţa nr. 4
  • Grădiniţa nr. 60
  • Grădiniţa nr. 229
  • Grădiniţa Albinuţele

Purtătoarea de cuvânt a ISMB a declarat că instituția a primit recomandarea de suspendare a cursurilor în aceste școli și grădinițe de la Direcția de Sănătate Publică. “În baza acestei recomandări, inspectorul școlar general a luat cunoștință de unitățile de învățământ menționate în această listă, prin urmare și noi propunem suspendarea activității pentru aceste unități de învățământ”, a continuat Marina Manea.

Amintim că ministrul Sănătății a anunțat astăzi constatarea stării de epidemie de gripă în România. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a declarat că declararea epidemiei nu atrage după sine închiderea tuturor școlilor din țară, ci decizia va fi luată de inspectorate și direcțiile de sănătate publică, acolo unde sunt peste 20% dintre elevi absenți.

Elevii intră vineri în vacanța dintre semestre. Structura anului școlar 2018-2019

Semestrul I
Cursuri școlare:                   10 septembrie 2018, luni – 21 decembrie 2018, vineri
Prima vacanță:                    27 octombrie – 4 noiembrie 2018
* această vacanță este numai pentru copiii de grădiniță și din clasele pregătitoare – a IV-a
Vacanța de iarnă:                22 decembrie 2018, sâmbătă – 13 ianuarie 2019, duminică
Cursuri:                                 14 ianuarie 2019, luni – 1 februarie 2019, vineri
Vacanța intersemestrială: 2 februarie 2019, sâmbătă – 10 februarie 2019, duminică

Semestrul al II-lea
Cursuri:                                     11 februarie 2019, luni – 19 aprilie 2019, vineri
Vacanța de primăvară 2019: 20 aprilie 2019, sâmbătă – 5 mai 2019, duminică
Cursuri:                                     6 mai 2019, luni – 14 iunie 2019, vineri
Vacanța de vară 2019:           15 iunie 2019, sâmbătă – 15 septembrie 2019, duminică

Olimpiadele naționale sunt organizate în vacanța de primăvară.

Acest an școlar este printre cele mai scurte din ultimii 10 ani. Are 34 de săptămâni de cursuri, care totalizează 168 de zile efective de școală pentru copii (față de 175 în medie anii trecuți). Excepție de la structura anului școlar de mai sus o fac clasele a VIII-a și a XII-a. Elevii termină liceul pe 31 mai 2019 și gimnaziul pe 7 iunie 2019.

Paștele ortodox este pe 28 aprilie 2019, iar cel romano-catolic pe 21 aprilie, când elevii au vacanță. Concret, Vacanța de Paște 2019 este în perioada 20 aprilie 2019 – 5 mai 2019.

Citește și:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile italiene pot rămâne deschise pentru elevi în cursul acestei veri, conform unui plan național. Obiectivul principal: elevii să-și refacă legăturile sociale și cele cu școala, după întreruperile din pandemie

Școlile italiene au posibilitatea, pe parcursul acestei veri, să rămână deschise pentru diverse activități educaționale care au drept scop să îi ajute pe elevi să “își consolideze competențele pentru anul…
Vezi articolul

Profesorul anonim. De ce să continuăm cu această mentalitate înrădăcinată din comunism prin care să subliniem că profesorul are privilegii față de elev încă din primele secunde în care se află în proximitatea unității de învățământ

Acum aproape doi ani am intrat pentru prima dată într-o școală ca profesor. Deși aveam un statut diferit față de anii în care eram în spatele clasei, am ales să…
Vezi articolul

“Se poate afirma că accesul universal la învățământul religios ar afecta libertatea acestuia?” – sociologul Mircea Kivu reacționează la adresa Universității din București pe tema admiterii la Facultatea de Teologie Ortodoxă, reclamată de el pentru discriminare

Sociologul Mircea Kivu a reacționat, duminică, la adresa poziției transmise de Universitatea din București pe tema reclamației adresate de el Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în legătură cu o…
Vezi articolul

OFICIAL În perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, copiii de grădiniță și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal sunt în vacanță. Nu este modificată structura anului școlar

Ministrul Educației a semnat și trimis la Monitorul Oficial ordinul de ministru care prevede vacanța forțată stabilită de președintele Klaus Iohannis și reglementată de Guvern. Documentul a fost pus la…
Vezi articolul

Tăieri de ore și de norme ale profesorilor în liceele tehnologice, din cauza unei propoziții din structura anului școlar 2019-2020. Sindicatele “Spiru Haret”: Automat vor fi cadre didactice care vor intra în restrângere de activitate

Ordinul prin care ministrul Ecaterina Andronescu a stabilit structura anului școlar 2019-2020 taie dintr-o singură propoziție ore la clasele a XI-a din liceele tehnologice, au semnalat mai mulți profesori prin…
Vezi articolul

Educatorii din Marea Britanie, încurajați de sindicate să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb / Parlamentarii conservatori acuză o “îndoctrinare politică de tip sovietic” din primii ani de școală

Educatorii din Marea Britanie sunt încurajați să le predea copiilor de 5 ani lecții despre privilegiul de a fi alb, astfel încât cei mici “să recunoască comportamentul rasist și să-și…
Vezi articolul