Ludovic Orban: Am permis funcționarea after school-urilor din perioada vacanțelor. Nu au fost cazuri pe zona aceasta / Întrebat dacă are în vedere închiderea mall-urilor: Nu avem astfel de măsuri

1.785 de vizualizări
Ludovic Orban / Foto: gov.ro
“Am permis funcționarea tipurilor de after school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri la afterschool-uri”, a declarat premierul Ludovic Orban, întrebat de ce a susținut închiderea școlilor și a grădinițelor în Capitală, dar menținerea deschisă a after school-urilor și a creșelor. Sunt “mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste afterschool-uri”, a continuat premierul.
  • Declarațiile au fost făcute în fața Biroului Electoral Municipal, după depunerea listei candidaților PNL pentru alegerile parlamentare.
  • Precizăm ca Direcția de Sănătate Publică, în raportarile sale cu privire la situația epidemiologică în mediul școlar, nu transmite nicio informație referitoare la eventuale cazuri în after school-uri.

Întrebat dacă are în vedere închiderea mall-urilor sau a sălilor de sport, în cazul în care după aceste 14 zile de la închiderea școlilor nu va scădea rata de infectare, Ludovic Orban a răspuns: “Nu avem astfel de măsuri. Obiectivul nostru să reducem numărul de infectări prin măsurile pe care le-am luat. Dați-mi voie să vă spun că România este într-o situație relativ stabilă. E posibil un val doi care a afectat țările europene mult mai dramatic și profund decât România”.

Știți foarte bine că am tratat afterschool-urile și creșele în mod distinct, din cauza faptului că ele, practic, nu sunt în zona de coordonare a Ministerului Educației. Creșele țin de autoritățile locale, iar afterschool-urile oarecum la fel“, a declarat Orban.

Știți că am permis funcționarea tipurilor de after school încă din perioada vacanței școlare. Din informațiile pe care le avem, au fost respectate măsurile și nu au fost cazuri la afterschool-uri. Nu au fost cazuri, cel puțin pe analizele pe care le-am primit, nu au fost cazuri, ceea ce înseamnă că au respectat măsurile și mulți părinți care efectiv sunt ajutați de aceste afterschool-uri, ca să poate să își desfășoare activitatea profesională și atâta timp cât ele nu au generat infecții suplimentare, nu am considerat că este necesar. Ele nici nu au fost incluse în Hotărârea de Guvern și ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății“, a continuat șeful Executivului.

Amintim că luni, 19 octombrie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență a decis ca de marți toate școlile și grădinițele de stat și private din București să fie închise pentru 14 zile, după ce Capitala a depășit pragul de infectare de 3 la mia de persoane. Comitetul le-a permis creșelor și after school-urilor să poată funcționa, după ce în cursul dimineții premierul Ludovic Orban declarase că aceste tipuri de unități nu sunt afectate de depășirea pragului de infectări de 3 la mie.

Citește și:
19 octombrie 2020 BREAKING DOCUMENT Modificări radicale în decizia Comitetului București pentru Situații de Urgență, care emite o a doua hotărâre ce o contrazice pe prima: Creșele și after school-urile pot funcționa, universitățile decid singure cum organizează cursurile
Ludovic Orban: After school-urile și creșele nu intră sub restricții, când se atinge indicele de 3 la mie
SONDAJ Crezi că decizia de a ține after school-urile deschise, deși s-au închis școlile, este una bună sau una dăunătoare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

“Un plagiat rămâne un plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține Remus Pricopie, rectorul SNSPA, în contextul tentativelor din Parlament de amnistiere a plagiatorilor

“Propunerea de modificare a legii educației pe subiectul doctoratelor, avizată ieri de comisia de specialitate din Parlament, este o naivitate. Un plagiat rămâne plagiat, indiferent de eventualele amendamente legislative”, susține…
Vezi articolul