“Noaptea Muzeelor” se va desfășura sâmbătă, 12 iunie – Ce pregătesc organizatorii

545 de vizualizări
Foto: afiș oficial “Noaptea Muzeelor” 2021 / Facebook
După ce anul trecut majoritatea muzeelor și caselor de cultură și-au mutat evenimentele dedicate “Nopții Muzeelor” în mediul online, în 2021 acestea revin cât se poate de mult la activitatea fizică, fiind programate întâlniri, în noaptea de sâmbătă, 12 iunie, spre duminică, în toate colțurile țării.

Update: se mai adaugă evenimente în site-ul oficial. “Pe parcursul zilei de azi vom integra ultimele informații și evenimente venite pe ultima sută de metri (extrem de multe). Dacă mai apar erori la vizualizarea unor evenimente acest lucru este cauzat de faptul că echipa noastră finalizează conținutul ediției”, anunță organizatorii pe Facebook.

Sâmbătă, 12 iunie, la “Noaptea Muzeelor” ediția 2021 vor putea fi vizitate 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe. Muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor oferă, anul acesta, iubitorilor de cultură, oportunitatea de a le descoperi în “Noaptea Muzeelor”.

Prezente cu evenimente online vor fi Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi marea majoritate a muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

„De la Comana la Iaşi, de la București la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colțurile țării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunitățile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Premieră la “Noaptea Muzeelor”

Expoziţia “Identităţi Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti, de asemenea şi expoziţiile inedite din Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de domeniul apei.

Este prezent, tot pentru prima dată la eveniment, şi Muzeul Colectivizării din România, deschis în comuna Tămăşeni, județul Neamţ.

Pe larg, evenimentele pot fi consultate pe pagina oficială a “Noaptea Muzeelor” în ceea ce privește programul și desfășurarea activităților propuse. Secțiunile din dreapta paginii sunt dedicate evenimentelor listate pentru alte orașe din țară în afară de București, cele din capitală fiind prezentate pe pagina principală: vezi, spre exemplu, Alba Iulia, Sinaia, Brașov, Constanța, Craiova, Feldioara, Ploiești, Târgu-Mureș, Zalău.

Foto: afiș oficial “Noaptea Muzeelor” 2021 / Facebook

Citește și:
Cîmpeanu: La Evaluarea Națională 2021, elevii pot sublinia cuvintele și pot face construcții pe figurile geometrice, nu se vor considera semne – VIDEO
Studenții de la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași își pot demara propria afacere cu ajutorul unor granturi în valoare totală de peste 1,3 milioane euro
Neînvățarea matematicii afectează dezvoltarea cerebrală a adolescenților – studiu
Cîmpeanu: Sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va veni la școală cu prezență fizică / Aproape 137.000 de elevi s-au vaccinat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Din toamnă, 20 de burse de până la 1.500 de lei, pentru elevii și studenții olimpici care aleg să studieze la Universitatea din București, anunță instituția de învățământ / Rectorul Marian Preda: O țară fără elite științifice, sportive și culturale este o țară fără viitor

Din anul universitar 2023-2024, elevii și studenții medaliați cu aur, argint sau bronz la olimpiadele științifice și competițiile internaționale care optează să-și continue studiile într-una dintre cele 19 facultăți ale…
Vezi articolul

Membru CNSAS: Securiștii recrutau copii în vârstă de 13-14 ani pentru a furniza informații despre părinții sau profesorii lor / Metoda era ilegală chiar și în acea perioadă, am predat 50 de dosare la Parchetul Militar

50 de ofițeri de securitate care s-au ocupat de recrutarea unor copii ar putea fi cercetați penal. László Csendes, membru al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, relatează portalului de…
Vezi articolul

Copiii mei, unii de 11 ani, clasa a V-a, nu citesc, nu calculează, scriu greu de mână. Ei sigur ar fi rămas repetenți în clasele 1-4, scrie Cristiana Ionescu, EDULIER

Una dintre reacțiile marcante la declarațiile ministrului Educației, despre repetenția de la clasa I, este cea a Cristianei Ionescu, fondatoarea Asociației EDULIER. Cristiana scrie, într-o postare pe contul său de…
Vezi articolul