“Noaptea Muzeelor” se va desfășura sâmbătă, 12 iunie – Ce pregătesc organizatorii

512 vizualizări
Foto: afiș oficial “Noaptea Muzeelor” 2021 / Facebook
După ce anul trecut majoritatea muzeelor și caselor de cultură și-au mutat evenimentele dedicate “Nopții Muzeelor” în mediul online, în 2021 acestea revin cât se poate de mult la activitatea fizică, fiind programate întâlniri, în noaptea de sâmbătă, 12 iunie, spre duminică, în toate colțurile țării.

Update: se mai adaugă evenimente în site-ul oficial. “Pe parcursul zilei de azi vom integra ultimele informații și evenimente venite pe ultima sută de metri (extrem de multe). Dacă mai apar erori la vizualizarea unor evenimente acest lucru este cauzat de faptul că echipa noastră finalizează conținutul ediției”, anunță organizatorii pe Facebook.

Sâmbătă, 12 iunie, la “Noaptea Muzeelor” ediția 2021 vor putea fi vizitate 185 de spaţii culturale din 72 de localităţi din 37 de judeţe. Muzee şi case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane şi studiouri creative, castele, palate, cetăţi, mori, teatre, universităţi, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcaşe de cult sau case ale experimentelor oferă, anul acesta, iubitorilor de cultură, oportunitatea de a le descoperi în “Noaptea Muzeelor”.

Prezente cu evenimente online vor fi Muzeul Naţional de Geologie din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” şi marea majoritate a muzeelor Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

„De la Comana la Iaşi, de la București la Aiud şi de la Craiova la Dorohoi sau Cluj-Napoca, ediţia Noaptea Muzeelor de anul acesta trece prin toate colțurile țării şi este foarte efervescentă, creativă şi incluzivă. Avem peste 180 de activări artistice în toată ţara şi ne bucurăm foarte mult că, după un an extrem de complicat, în care am stat foarte mult în mediul online, putem invita publicul şi comunitățile la zeci de evenimente culturale primitoare, ca în vremurile bune”, a declarat Dragoș Neamu, manager Noaptea Muzeelor.

Premieră la “Noaptea Muzeelor”

Expoziţia “Identităţi Fragile” a viitorului Muzeu al Pandemiei poate fi vizitată la Galeria Rezidenţa BRD Scena 9 din Bucureşti, de asemenea şi expoziţiile inedite din Castelul Artelor din Drobeta-Turnu Severin, un muzeu-hub cu instalaţii interactive, animaţii şi reconstituiri istorice legate de domeniul apei.

Este prezent, tot pentru prima dată la eveniment, şi Muzeul Colectivizării din România, deschis în comuna Tămăşeni, județul Neamţ.

Pe larg, evenimentele pot fi consultate pe pagina oficială a “Noaptea Muzeelor” în ceea ce privește programul și desfășurarea activităților propuse. Secțiunile din dreapta paginii sunt dedicate evenimentelor listate pentru alte orașe din țară în afară de București, cele din capitală fiind prezentate pe pagina principală: vezi, spre exemplu, Alba Iulia, Sinaia, Brașov, Constanța, Craiova, Feldioara, Ploiești, Târgu-Mureș, Zalău.

Foto: afiș oficial “Noaptea Muzeelor” 2021 / Facebook

Citește și:
Cîmpeanu: La Evaluarea Națională 2021, elevii pot sublinia cuvintele și pot face construcții pe figurile geometrice, nu se vor considera semne – VIDEO
Studenții de la Universitatea de Științe ale Vieții din Iași își pot demara propria afacere cu ajutorul unor granturi în valoare totală de peste 1,3 milioane euro
Neînvățarea matematicii afectează dezvoltarea cerebrală a adolescenților – studiu
Cîmpeanu: Sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va veni la școală cu prezență fizică / Aproape 137.000 de elevi s-au vaccinat
Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Opera Comică pentru Copii transmite live online spectacolul Cenușăreasa, sâmbătă la ora 17:00. Felicia Filip: Găsim soluția prin care copiii să aibă o activitate-joacă ce îi deschide spre cultură și educație

UPDATE: LIVE VIDEO A început spectacolul ‘Cenușăreasa’, transmis de Opera Comică pentru Copii în regim online Opera Comică pentru Copii a trecut online, din cauza epidemiei de coronavirus, și transmite…
Vezi articolul