Program Noaptea Muzeelor 2020: dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu la Muzeul Universităţii Politehnica, discuții online la Muzeul “Antipa”

2.315 vizualizări
În Bucureşti, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Naţional de Istorie a României şi Muzeul „Antipa” şi-au anunţat participarea la Noaptea Muzeelor online. La Muzeul de Artă Recentă, publicul poate vedea patru expoziţii, iar la Muzeul Universităţii Politehnica – dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu.
Muzeul “Antipa” – online
  • Evenimentele vor putea fi urmărite pe pagina de Facebook a instituţiei.
  • Evenimentul va debuta la ora 19.00 şi se va încheia la ora 23.00, iar vizitatorii virtuali vor putea urmări prezentările făcute de specialiştii muzeului.
  • În prima întâlnire online a serii, de la ora 19.00, dr. Angela Petrescu va vorbi despre pământul cel mai tânăr al României, Delta Dunării, şi despre cele peste 250 de specii de păsări care cuibăresc aici.
  • La ora 21.00, în a doua întâlnire online cu dr. Alexandru Iftime, biolog şi muzeograf la Muzeul „Antipa”, publicul va afla de ce Marea Neagră este considerată de unii oceanologi un unicat hidrobiologic şi care sunt speciile de peşti şi de nevertebrate care o populează.
  • Ediţia online a Nopţii Muzeelor la „Antipa” se va încheia la ora 23.00 cu prezentarea dr. Tiberiu Sahlean despre fascinanta lume a vieţuitoarelor cu sânge rece
Muzeul Universităţii Politehnica
  • Vizitatorii vor putea vedea în imobilul din strada Gh. Polizu, între orele 16.00 – 20.00, cea mai numeroasă colecţie de instrumente didactice din România, realizată de celebra firmă Ducrete & Cie din Paris, în anul 1886, pentru laboratoarele de fizică şi chimie, Sala de colecţiuni şi Muzeu din cadrul Şcolii Naţionale de Poduri şi Şosele din Bucureşti. „Busola de declinaţiune”, „Aparatul lui Faraday pentru diamagnetism”, „Aparatul lui Müller cu prismă şi lentilă quartz pentru studiul fluorescenţei”, „Metru etalon” confecţionat din alamă şi argint, sunt doar câteva din obiectele expuse.
  • De asemenea, pot vedea cabinetul de lucru al rectorului Nicolae Vasilescu Karpen, cel mai longeviv rector din istoria Politehnicii Bucureştene (1920-1940), holul de onoare ce prezintă mari profesori din învăţământul politehnic bucureştean, Sala Mare dedicată facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnice din Bucureşti (U.P.B.), cu exponate reprezentative şi inedite cum ar fi: „Pompa de benzină şi păcură” folosită în cadrul Facultăţii de Transporturi, machete de avioane utilizate la testele efectuate în Tunelul Aerodinamic din Campusul de la Polizu, dulapul cu substanţe chimice al profesorului Costin Neniţescu, bilete de examen la disciplina Operaţii şi Utilaje din 1964, calculator Felix PC creat ca prototip compatibil cu IBM de U.P.B. între anii 1985 – 1984, cursuri universitare litografiate.

Citește articolul integral pe G4Media.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Inspectorul școlar general din Timiș, după ce patru inspectori și opt directori de școli din județ au demisionat: Dacă vrem ca țara să meargă într-o direcție a dezvoltării, trebuie să investim în educație, nu să negociem cât le dăm școlilor / Directorii sunt copleșiți de volumul foarte mare de muncă, ei sunt profesori, nu specialiști în contabilitate sau în legislație

Mesaj de protest al inspectorului școlar general din Timiș, Aura Danielescu, după ce patru inspectori școlari și cel puțin opt directori de școli au demisionat din funcțiile pe care le…
Vezi articolul

Bugetarii care au salariul brut peste 10.000 de lei nu vor mai primi vouchere de vacanță, indemnizație pentru vacanță sau pentru hrană, spune Ministrul Finanțelor, care invocă nevoia de “asigurare a unui salariu decent pentru profesori”

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a anunțat că o măsură de reducere a cheltuielilor la buget este tăierea voucherelor de vacanță pentru salariații de la buget care au peste 10.000…
Vezi articolul

Studenții plătesc integral abonamentele la transportul local în comun și primesc reducerea de 90% prevăzută de lege prin decontare de la universități, transmite Ministerul Educației într-o adresă către rectori

Reducerea de 90% la transportul local în comun pentru studenți, prevăzută de legea educației în vigoare de peste o lună, va fi acordată prin decontare de către universități, după ce…
Vezi articolul