Radu Szekely, consilierul personal al lui Sorin Cîmpeanu, pleacă din Ministerul Educației

2.424 de vizualizări
Radu Szekely / Sursă foto: Registrul Educațional Alternativ
Consilierul personal al fostului ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, Radu Szekely anunță că pleacă din ministerul Educației, scrie publicația educațieprivată.ro. Renunțarea la postul de consilier vine după ce Ligia Deca a preluat conducerea Ministerului Educației de o săptămână.

“Nu voi face parte din echipa doamnei ministru Deca, în acest moment, ci îmi voi dedica eforturile pentru educație din nou în mediul privat, de unde vreau să contribui în continuare la transformarea educației din România. Îi doresc succes și sunt sigur că vom avea ocazia să colaborăm la implementarea proiectelor pe care le-am început împreună”, a declarat Radu Szekely pentru site-ul citat.

Szekely e co-fondatorul unei școli private, membră a Asociației Școlilor Particulare din România, pe care consilierul Szekely a propus-o să facă parte din Consiliul General al ARACIP și să aibă drept de vot. Școala lui Szekely a fost printre primele care au primit acreditare după ce noua structură a ARACIP și-a început activitatea, în mandatul ministrului Cîmpeanu.

Tot școala lui Szekely este și prima care a intrat în programul de școli-pilot inițiat în 2021. El a fost cel care a condus comisia de aprobare a școlilor care au aplicat pentru a intra în program. Șase dintre ele pilotează, din septembrie 2021, fie un model nou de transformare curriculară, fie metode de predare și de evaluare moderne, după cum informau reprezentanții ministerului.

În februarie 2021, Radu Szekely a fost numit oficial în funcția de secretar de stat la Ministerul Educației (detalii aici). Numele său fusese anunțat de USR-PLUS în rândul propunerilor de secretari de stat din luna ianuarie a aceluiași an (detalii aici).

În septembrie 2021, a devenit consilier al ministrului Cîmpeanu, după ce alianța USR-PLUS a ieșit de la guvernare (detalii aici). Edupedu.ro scria, pe 9 septembrie 2021, citând surse guvernamentale, că premierul Florin Cîțu îl demitea pe secretarul de stat din Educație Radu Szekely, propus de USR PLUS în această funcție, dar că acesta avea să rămână în Minister pe poziția de consilier al ministrului, responsabil pe probleme de echitate. Decizia de eliberare din funcție a lui Szekely, care anterior a fost director de cabinet al ministrului Ecaterina Andronescu și preluat apoi ca propunere de USR PLUS, venea în criza guvernamentală actuală care dusese până atunci la un val de demiteri ale oficialilor din ministere propuși de USR-PLUS.


4 comments
  1. In sfârșit.
    Pleacă o coadă de topor!
    Oricum a obținut pt sine ce dorea…
    Dubla finanțare pt scoli private
    -si de la buget
    -si taxe de la părinți

  2. Consilierul ministresei Andronescu, creatorul celebrei, viziuni sau “vizuini” , respinsa la acea vreme de profesori, a gasit spatiu potrivit de manifestare sub ministrul Campeanu, unde a vrut sa ajute la “privatizezarea” invatamantul public, acordand statut special colegiilor si drepturi de stapanire rectorilor dar si conducatorilor din preuniversitar (numar nelimitat de mandate, posibilitatea functiilor de conducere in partide).
    Romania Educata in aceasta viziune este o Romanie enccavizata, unde cei cu bani au drepturi si stapanesc iar ceilalti trebuie sa taca!
    Romania Evului Mediu!

  3. Nu va simti nimeni lipsa acestui ignorant. Si-a vazut de interesele personale in primul rand pentru ca din educatie oricum nu intelege mare lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Japonia a înființat Ministerul Singurătății și Izolării, pentru sănătatea mintală a cetățenilor afectați de pandemie. Premierul nipon: Femeile suferă din cauza izolării mai mult decât bărbații

Japonia a înfiinţat Ministerul Singurătăţii şi Izolării care să se ocupe de sănătatea mintală a cetăţenilor, afectată de pandemia cauzată de noul coronavirus, transmite News.ro. În ultimele luni, numărul de…
Vezi articolul

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat ordinul prin care fostului vicepremier Oprea i-a fost anulat titlul de doctor, în urma verdictului de plagiat / Oprea scrie acum că asta ar arăta că nu a plagiat

Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat, printr-o decizie luată la sfârșitul săptămânii trecute, ordinul ministrului Educației prin care i-a fost retras titlul de doctor în drept fostului parlamentar…
Vezi articolul

VIDEO Adaptarea modului de predare de la fizic la online, una dintre propunerile făcute ministerului de Iulian Stanciu, CEO eMAG: Lecțiile online cu o cameră web pusă în clasă nu funcționează. E ca și cum ți-ai face magazin online cu o cameră web pusă în magazinul fizic

Adaptarea modului de predare de la fizic la online este una dintre cele patru propuneri făcute ministerului Educației de Iulian Stanciu, managerul general al celui mai mare magazin online din…
Vezi articolul

România Educată – promovată de ministrul Cîmpeanu, la Summitul Educației, ca sumă a eforturilor de întărire a școlii după pandemie / Monitorul Educației al Comisiei Europene: Pachetul de legi pentru programul prezidențial va fi adoptat în al treilea trimestru din 2023

Summitul european al Educației, eveniment la care au participat înalți oficiali ai UE și din statele membre, i-a dat, vineri, ministrului român Sorin Cîmpeanu posibilitatea să explice colegilor europeni măsurile…
Vezi articolul

Elevii din Republica Moldova vor putea participa la olimpiadele din România, plus: 2.550 de burse pentru școală și facultate, inclusiv rezidențiat. Protocol de colaborare în educație între România și Republica Moldova, semnat de miniștrii Sorin Cîmpeanu și Anatolie Topală într-o ședință comună a celor două guverne organizată în premieră la Chișinău

Elevii din Republica Moldova vor putea să participe la olimpiadele și concursurile organizate în România, iar programul de burse de studii pentru elevii și studenții din România și din Republica…
Vezi articolul