Ședința coaliției s-a încheiat / Pe agendă: rectificarea bugetară, posibile remanieri. Mize pentru ministrul Cîmpeanu și bugetul educației

2.061 de vizualizări
Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciuca / Foto: INQUAM Photos George Calin
Sorin Cîmpeanu și Nicolae Ciucă / Foto: INQUAM Photos George Calin
Conducerea PNL, PSD și UDMR s-a întâlnit miercuri după-amiază pentru a discuta o serie de probleme pe agenda coaliției de guvernare, între care rectificarea bugetară și posibile remanieri guvernamentale, potrivit surselor G4Media.ro.

UPDATE 18.00 Ședința coaliției s-a încheiat după aproape patru ore de discuții.

UPDATE 17.00 Liderii coaliției au decis ca ordonanța de urgență privind rectificarea bugetară să fie publicată în transparență decizională până la sfârșitul acestei săptămâni. Economedia.ro a publicat în exclusivitate care sunt ministerele care primesc anul acesta cei mai mulți bani la rectificare.

ȘTIREA INIȚIALĂ

La capitolul eventuale remanieri, tema a apărut din nou pe agendă la o lună după evaluarea miniștrilor făcută chiar de premier. În urma acestei evaluări, niciunul dintre miniștri nu a fost pus atunci în discuție. În schimb, în interiorul partidelor, au început să fie vehiculate nume de miniștri care ar putea fi schimbați.

Amintim că, potrivit surselor EduPedu.ro, Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere. “Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat ieri, 8 august 2022, o sursă de-ale noastre, apropiată de Cotroceni (mai multe detalii aici).

Sursa majoră de nemulțumire a liderului de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului, mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL, susținut de Iohannis, conform surselor G4Media.ro.

Întrebat la TVR dacă va fi sau nu remaniat, Cîmpeanu nu a dat un răspuns clar: “Prin întrebarea dumneavoastră îi dezamăgesc pe acești interpreți populari. Oricât de mult mi-aș dori să am o viață mai liniștită, mă tem că sunt nevoit să îi dezamăgesc”. În continuare, oficialul a subliniat că modificările propuse prin noua lege a educației presupun și o “frică de schimbare” care “generează reacții”. “Printre reacții avem și astfel de zvonuri, poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe, posibil și asta“, a încheiat Cîmpeanu. – Mai multe detalii aici

Ieri, în cadrul unei dezbateri pe proiectele legilor Educației, Sorin Cîmpeanu a spus, referitor la o posibilă tăiere a bugetului Educației, că: “Sigur că nu se poate adeveri așa ceva”. El a explicat apoi că toate modificările propuse în proiectul pe legea Învățământului Preuniversitar majorează impactul bugetar actual.

Potrivit unor documente obținute de Economedia.ro, bugetul Ministerului Educației ar urma să scadă cu 542 de milioane de lei, deși instituția a cerut o suplimentare de 668 milioane de lei. – detalii aici

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Citește și:
VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre o posibilă remaniere din partea președintelui: Poate că știu ei mai bine decât știu eu, cine știe / Această frică de schimbare generează reacții. Printre reacții avem și astfel de zvonuri
Propunere de rectificare: Bugetul Ministerului Educației va fi scăzut cu 542 milioane lei, deși instituția a cerut mai mulți bani – documente obținute de Economedia.ro / Ministrul Cîmpeanu, acum 10 zile: “La educație nu ai unde să tai”
Sorin Cîmpeanu, despre posibila reducere a bugetului Educației la rectificarea bugetară: Sigur că nu se poate adeveri așa ceva. Sper să rămână un simplu articol de presă, acea idee stupidă de a interveni, într-un moment în care dezbatem legile educației care au nevoie de o suplimentare de buget atât de mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu anunță primele măsuri educaționale pentru copiii refugiați: În 55 de școli din 8 județe se predă în limba ucraineană, dar numărul profesorilor este insuficient / Căutăm printre refugiați cadre didactice / Studenții de la facultățile cu predare în ucraineană ar putea să facă practică pedagogică în școli

În 8 județe din România, cele aflate pe graniță, există 55 de școli și licee cu predare în limba ucraineană, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, de la Guvern, după…
Vezi articolul

MAE: Ministrul Aurescu a dispus rezilierea contractului de închiriere încheiat pentru directoarea ICR Londra / Catinca Maria Nistor a refuzat apartamentul gratuit și statul îi plătește o chirie de 6.500 de lire pe lună

Ministerul de Externe anunță, printr-un comunicat, că ministrul Bogdan Aurescu a dispus rezilierea în perioada imediat următoare a contractului de închiriere încheiat de Institutul Cultural Londra pentru directoarea Catinca Maria Nistor,…
Vezi articolul

DOCUMENT Măsurile pentru familii și tineri din programul de Guvernare propus de Cabinetul Cioloș: Introducerea contractelor de muncă multiflexibile / Pregătirea competențelor pentru industriile viitorului prin stimulente fiscale

Introducerea contractelor de muncă multiflexibile, care permit angajatorilor și angajaților să decidă individual condițiile în care un angajat își desfășoară activitatea, este una dintre propunerile din programul de Guvernare al…
Vezi articolul