Oficial – Subiectele grilă la BAC și Evaluarea Națională se amână – Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor

15.629 de vizualizări
Testele grilă la examene - Subiectele grilă la BAC
Testele grilă la examene – Subiectele grilă la BAC
Subiectele grilă la BAC nu vor fi aplicate la examenele de BAC și Evaluare Națională anul acesta, a declarat pentru Edupedu.ro Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, prezent la discuțiile care se desfășoară la Ministerul Educației. Decizia a fost luată astăzi, de către ministrul interimar Rovana Plumb, și a fost comunicată în cadrul discuțiilor cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, a explicat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor.
  • Ping-pongul cu subiectele grilă are loc într-un Minister al Educației care de mai bine o lună nu are ministru plin, fără o dezbatere publică anterioară și a dat peste cap o societate întreagă, pentru că intenția instituției era de a aplica subiectele modificate chiar la copiii care anul acesta dau examenele.

Informația a fost confirmată și de președintele Federației de Părinți, Iulian Cristache, care a scris pe pagina sa de Facebook că “testele grilă s-au amânat”. “Rămâne la latitudinea noului ministru să hotărască dacă reintră-n dezbatere”, a precizat Cristache.

Consiliul Național al Elevilor, Federația Părinților, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” (FSE Spiru Haret) au cerut amânarea cu cel puțin 1 an a implementării subiectelor grilă la examene; solicitarea i-a fost adresată ministrului interimar al Educației, în ședința convocată de Plumb după ce intenția ministerului de a schimba subiectele anul acesta a ieșit la suprafață.

Amintim că, în premieră, Ministerul Educației a organizat o dezbatere abia după ce a luat o decizie, pe ascuns. Ministerul Educației a modificat fără niciun anunț prealabil tipul de subiecte de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și planificase să introducă de anul acesta 40% subiecte grilă, după cum a declarat miercuri pentru Edupedu.ro președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), Marian Șuță.

După ce subiectul a explodat în media, Rovana Plumb a chemat la discuții reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, “pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din anul 2019: Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și Bacalaureat”.

Citește și:


5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

ANALIZĂ Unul din trei elevi care a dat Evaluarea Națională în 2018 a avut medii mai mici cu peste 3 puncte la examen, față de media de la clasă. Mediul economic propune schimbarea notării

Comparația dintre media obținută de elevii de clasa a VIII-a la examenul de Evaluare Națională din 2018 și media pe care au avut-o la clasă în gimnaziu arată că notarea…
Vezi articolul

Site-ul G4Media, ținta unui atac informatic de proporții. Au fost vizate o secțiune din site și articolul care dezvăluie că Parchetul General investighează procedura de repartizare aleatorie a dosarului în care premierul Nicolae Ciucă a obținut anularea sesizărilor din teza sa de doctorat

Site-ul G4Media este vizat încă de miercuri seară de un atac informatic de tip DDoS (Distributed Denial-of-Service), potrivit companiei Presslabs, care furnizează serviciul de găzduire. Atacul a vizat o secțiune…
Vezi articolul

Surse: Universitățile cu domenii de licență în științe și inginerie vor primi cu 33% mai mulți bani pentru burse și protecție socială, prevede proiectul Legii Deca, în care apare și un „Program Național” de sprijin pentru educație în științe exacte și inginerie / Cîmpeanu anunța „susținere privilegiată” pentru domeniile STIM

Un “Program Național de sprijinire a învățării științelor exacte, a ingineriei și matematicii” (PNSTIM) urmează să se înființeze în baza viitoarei Legi a învățământului superior, în continuarea unui program similar…
Vezi articolul

BREAKING Rectorii vor putea fi veșnic la șefia universităților, după ce numărul limitat de mandate a fost eliminat printr-un amendament votat de Senat în calitate de cameră decizională

Rectorii ar putea să-și păstreze mandatul pe viață, potrivit unor modificări aduse Legii Educației și aprobate astăzi de Senat în calitate de for decisiv. Mai exact, un amendament propus de…
Vezi articolul