Unde se afișează rezultatele de la Evaluarea Națională 2020? Absolvenții de gimnaziu află astăzi notele, folosind codurile primite de la școală

38.857 de vizualizări
© Inquam Photos / Octav Ganea
Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate astăzi, 22 iunie, până la ora 14:00. Rezultatele vor fi făcute publice atât la avizerele școlilor în care copiii au susținut examenele, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro. Absolvenții de gimnaziu nu își vor mai vedea numele pe listele cu rezultatele de la Evaluarea Națională, ci își vor căuta codul pe care l-au primit de la școală – în dreptul căruia vor fi listate notele de la Română, Matematică și Limba maternă, precum și media de examen.

Este pentru prima dată în istoria examenului de la finalul clasei a VIII-a când rezultatele sunt afișate într-un format anonimizat, care nu mai permite identificarea copilului cu nota primită. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației abia după examenul de Matematică, ultima probă pentru majoritatea absolvenților de gimnaziu.

De ce vor fi anonimizate rezultatele? Din cauza regulamentului GDPR și a solicitării Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care s-ar fi sesizat că Ministerul nu a aplicat niciodată regulament, susține Ministerul Educației.

Unde vor fi afișate rezultatele de la Evaluarea Națională 2020?

Rezultate obținute de elevi la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00, atât la avizerele centrelor de examen, cât și pe site-ul evaluare.edu.ro.

“Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media”, a explicat Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Foto: evaluare.edu.ro
Cum vor fi afișate rezultatele

Listele afișate în centrele de examen și pe site-ul evaluare.edu.ro vor conține următoarele informații: codul unic al candidatului, școala de proveniență, rezultatele probelor examenului și media.

Fiecare candidat prezent astăzi la examenul de Matematică a primit, la finalul probei – când a predat foaia de examen – un raport cu: școala de proveniență a candidatului, județul, numele și prenumele candidatului, CNP și codul unic aferent candidatului:Ex: JJ0000000 (JJ-indicativul județului). 

Pe baza codului unic din raport, fiecare candidat își va putea vedea rezultatele obținute la examene“, susține Ministerul Educației.

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 22 iunie 2020, până la ora 14:00. Elevii nemulțumiți de notele de la evaluare pot să depună contestații atât pe 22 iunie – de la ora 16:00- până la ora 19:00, cât și pe 23 iunie (de la ora 8:00 până la ora 12:00).

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2020 vor fi afișate pe 27 iunie 2020.

Calendar Evaluarea Națională 2020:
2-5 iunie 2020 Înscrierea la evaluarea națională
15 iunie 2020 Limba și literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020 Matematica – probă scrisă
18 iunie 2020 Limba și literatura maternă – probă scrisă
22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
22 iunie (ora 16:00-ora 19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor
23-26 iunie 2020 Soluționarea contestațiilor
27 iunie 2020 Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor
Calendarul sesiunilor speciale de BAC și Evaluare Națională 2020:

Foto: © Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE:

 


3 comentarii
  1. Dezumanizare,nu mai reprezentam nimic ca persoana,pentru ce aceasta mascarada ,ce motiv au mai gasit ,santem oameni cu discernamant nu obiecte ,nici hoti sa furam note ,ne raportam intre noi ,dar vad ca nu mai avem nici dreptul acesta .Am ajuns sa ne batem singuri cuie in talpa ,prin propuneri tot mai restrictive ale drepturilor noastre. Oare domnii profesori se considera in subconstient niste plagiatori,hoti de examene si functii nemeritate ,de gandesc asemenea masuri represive intr-un final pe acesti copi .Camere de supraveghere,para supraveghere,,,,coduri,,nu mai au drept nici la nume ,oare unde vom ajunge in ritmul acesta stimati domni?…

  2. Normal era ca, de exemplu, profesoara de limba romana sa gaseasca o metoda sa trimita catre grupul copiilor, parintilor sau in curtea scolii sa strige cu voce tare lista cu numele si notele elevilor.
    Cea mai mare nenorocire e ca un copil sa nu aiba la cine sa se raporteze: a ajuns doar un cod pe o foaie cu o nota alaturi in timp ce alte “coduri” au note mult mai mari decat ale lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Secretul rezultatelor bune de la Evaluarea Națională – testele de antrenament, spune Monica Anisie: „Elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze. Vom continua și anul viitor cu aceste teste”

Prin testele de antrenament „elevii au văzut care sunt tiparele pe care ar trebui să le urmeze”, așa explică ministrul Educației rezultatele bune de la Evaluarea Națională 2020 într-o declarație…
Vezi articolul