VIDEO Povestea marelui fizician Horia Hulubei: pilot de război, doctorand în laboratorul unui laureat Nobel la Paris, rector la București și “descoperitor” alături de Yvette Cauchois

2.064 de vizualizări
Foto: Captura Youtube Fizica cu Cristian Presură
Horia Hulubei s-a născut într-o familie de țărani și a învățat tâmplărie. Adică fizică experimentală, după cum avea să definească mai târziu experiența din tinerețe în urma căreia a rămas cu următoarea învățătură: dacă nu ai un aparat, ți-l faci tu singur în atelier! Principiu pe care îl va aplica în viața sa de cercetător, sub îndrumarea laureatului Nobel care i-a dat sarcina de a realiza un nou laborator de raze X, alături de colega sa Yvette Cauchois.

Povestea fizicianului Horia Hulubei și a drumului său de la război, la știință a fost relatată de cercetătorul Cristian Presură, cu ocazia zilei naționale a României. Istoria pilotului de război care a avut puterea să redevină student, cercetător, membru al Academiei Franceze de Științei, rector al Universității din București și fondatorul Institutului de Fizică Nucleară de la Măgurele este subiectul celui mai recent episod al vlogg-ului “Fizica cu Cristian Presură”.


Sursa foto: Captură Youtube / Fizica cu Cristian Presură

Citește și:

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like