Învățare la distanță: o colecție de soluții software, majoritatea gratuite și disponibile online

15.996 de vizualizări
Resurse școala online
Foto: Pixabay.com
Doi antreprenori români activi în Britanie, Paul Balogh și Cristian Dinu, au întocmit o colecție de soluții software, majoritatea disponibile gratuit pe Internet, soluții care pot fi folosite pentru munca la distanță și învățatul la distanță, după închiderea școlilor și alte măsuri de combatere a epidemiei de coronavirus.

Cei doi, cofondatori ai platformei Hypersay, au lansat Techagainstcoronavirus.com, unde câteva zeci de aplicații sunt împărțite în trei categorii – Muncă, Educație și Covid-19.

Categoria Edu include soluții pentru conferințe video, prezentări live (inclusiv platforma celor doi), muncă în echipă, producție de podcast, platforme de învățare, producție video, teste.

Primele 10 soluții pentru învățarea online listate de cei doi antreprenori români:

Vezi lista integrală cu sugestii pentru cursuri online și învățare digitală

Utilizatorii pot să recomande și alte asemenea instrumente.

  • Paul Balogh scrie pe pagina sa de Facebook: “E practic o listă de produse (majoritatea gratis) pe care le puteți folosi dacă va trebui sa lucrați de acasă cu echipa voastră sau dacă va trebui sa predați la distanță in săptămânile / lunile viitoare. Are doua categorii importante (work și edu) ca să puteți separa mai ușor între ele.”
Citește și:

 

 


4 comments
  1. Eu la geografie invat jucanduma pe profudegeogra.eu. Chiar mi se pare o solutie buna mai ales acum cand nu prea facem scoala.

  2. Puneti pe lista si https://www.kidibot.ro – educatie prin joaca, pentru copii de la clasa I la clasa XII, subiecte multiple (matematica, romana, informatica, educatie financiara, civica, etc, etc).

    Multumesc

  3. Lipseste tocmai o solutie “majora” 🙂 – o fi din cauze de bias? 🙂
    Microsoft Teams for Education – o platformă care aduce impreuna conexiuni face-to-face, examinari online, fișiere si conversații intr-un singur loc, fie ca vorbim de telefoane mobile, tablete, PC-uri sau browsere. Este o solutie gratis pentru scoli si universităat sau o componentă a solutiei Office 365 (pentru cine are deja licenta din aceasta):
    https://view.pointdrive.linkedin.com/presentations/911c03e0-bab6-46eb-a5fb-44b8e1d64673?auth=2bf6fbda-a8ac-494d-b18f-2791e19dad19

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Obligațiile școlilor care folosesc catalogul electronic, stabilite prin ordin de ministru. Din toamnă, toate cataloagele vor avea autentificare în doi factori pentru profesori, părinți și elevi

Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în cele 742 de școli– pilot au fost aprobate printr-un ordin de ministru. Documentul a fost trimis de Ministerul Educației către inspectoratele…
Vezi articolul

GRILE Salariile din învățământ, în 2024, pentru profesori, inspectori și directori, pe fiecare funcție, vechime și grad didactic – proiect / Creștere cu doar 11% pentru profesorii debutanți și 30% pentru directori, 26-28% pentru inspectori, de la 1 ianuarie / Pentru didactic auxiliar creșterea e cu 8%, iar pentru administrativ 250 de lei

UPDATE: Grilele au fost adoptate prin ordonanță de urgență și pot fi consultate aici. Știrea inițială: Guvernul are pe ordinea de zi proiectul de ordonanță de urgență care stabilește salariile…
Vezi articolul
Foto: © Kantver - Dreamstime.com

Geoparcul Ţara Haţegului, spațiu de inspirație pentru pedagogiile inovative. Sunt pilotate 5 poveşti cu suport digital multisenzorial / Geoparcul este administrat de Universitatea din București

Geoparcul Internaţional UNESCO Ţara Haţegului, administrat de Universitatea din Bucureşti, este spaţiu de inspiraţie şi de pilotare a unui proiect educaţional ce vizează pedagogiile inovative, transmite Agerpres. În cadrul proiectului…
Vezi articolul