Consiliul local Piatra Neamț vrea să aprobe în luna august burse școlare pentru „semestrul al II-lea”, deși organizarea pe semestre a dispărut de un an / Șefa inspectoratului școlar Neamț: Am cerut informații suplimentare. Bursele s-au dat la timp

3.141 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos / George Călin
Consiliul local Piatra Neamț a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind numărul și cuantumul burselor școlare pentru elevii din Piatra Neamț, pentru semestrul II din anul școlar 2022-2023. În ciuda faptului că proiectul consiliului propune burse pe anul școlar deja încheiat și că nu mai există semestre, „elevii din Piatra Neamț au primit bursele școlare la timp”, a confirmat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general Neamț, Florentina Luca Moise.

În plus, mai multe informații au fost prezentate eronat de presa locală și națională care pe baza situației din Neamț au scris despre bursele pe care le vor primi toți elevii din țară în aceasta toamnă. Noua lege a educației stabilește că în anul școlar 2023-2024 cuantumul burselor este altul.

  • Reamintim că anul școlar 2022-2023 a fost împărțit pe 5 module și a fost primul an în care s-a renunțat la semestre. 

În ceea ce privește tipul burselor, există schimbări față de bursele acordate în anul școlar 2022-2023, iar metodologia va fi aprobată prin ordin de ministru.

  • Elevii vor primi burse școlare între 300 și 3.000 de lei pe lună, din septembrie 2023, potrivit Legii Învățământului preuniversitar. Apare bursa tehnologică și dispar actualele burse de performanță și studiu. 
  • Până la data de 31 august 2023, la propunerea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Preuniversitar, ministrul educației emite ordinul de aprobare a metodologiei-cadru de acordare a burselor de merit, burselor sociale, burselor tehnologice și burselor de excelenţă olimpică I şi II, cu aplicabilitate începând din anul școlar 2023-2024, conform calendarului de punere în aplicare a dispozițiilor Legii învățământului preuniversitar. 
Cum s-au acordat bursele elevilor din Piatra Neamț în acest an școlar

Pentru acordarea burselor în anul școlar 2022-2023, există o singură hotărâre a Consiliului local Piatra Neamț din 22 decembrie 2022, unde se precizează că numărul și cuantumul burselor sunt pentru perioada septembrie – decembrie. 

DOCUMENT Hotărârea privind aprobarea tipului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat al municipiului Piatra Neamț, în intervalul septembrie-decembrie 2022:

Însă, din ianuarie 2023 până în prezent, pe site-ul Consiliului local Piatra Neamț nu figurează nicio altă hotărâre referitoare la burse.

Pe 18 august a fost pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre privind aprobarea tipului și numărului de burse acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat al municipiului Piatra Neamț, în semestrul II al anului școlar 2022-2023.

Elevii din Piatra Neamț au primit bursele școlare la timp”, a declarat pentru Edupedu.ro inspectorul școlar general din Neamț, Florentina Luca Moise.

„Nu am înțeles exact de ce trebuie să aprobăm din moment ce bursele s-au dat la timp. Copiii n-au avut de suferit. Este doar o chestiune legislativă, iar în ceea ce privește semestrele cred că este o chestiune greșită de tehnoredactare.

Am cerut informații suplimentare sau retragerea proiectului de pe ordinea de zi până la lămurirea situației”, a precizat Florentina Luca Moise.


4 comments
  1. primaria Piatra Neamt s a laudat cu fast si cu intalnire organizata pe bani ca a premiat cu 3000 lei copiii de nota 10 dea evaluare nationala si bacalaureat
    FALS
    Copiii nu au primit nici astazi banii cu care s au laudat acum aproape 2 luni in urma ca i au acordat
    Politicieni si consilieri manjiti de coruptie si interese

  2. Pe cind normele metodologice ptr.masa calda in scoli?Iar începe anul scolar și elevii din cele 450 scoli așteaptă masa calda sau pachetul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cristian Ghinea: USR depune azi sesizare la CNATDCU și la comisia de etică a Universității Babeș Bolyai pentru a verifica teza de doctorat a lui Lucian Bode / “Regulamentul UBB cere ca teza de doctorat să aibă minimum 200 de pagini. Teza domnului Bode are 198 de pagini care includ și legislația de pe site-ul ANRE”, spune Cristian Ghinea

Deputatul Cristian Ghinea a precizat azi că depune sesizarea la Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, instituție abilitată să verifice tezele de doctorat. Amintim că, ieri,…
Vezi articolul

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică: Dacă vrei să iei BAC-ul, faci până nu mai poți exercițiile din ultimii ani și iei minim 8. Prea multe lucruri deștepte n-o să găsești în anul acesta, mai ales că e an electoral / Bogdan Rațiu, profesor de Limba Română: Dacă începi să lucrezi cu baremul în față, nu ai nevoie de profesor în privat

Cătălin Ciupală, profesor de Matematică la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, le transmite liceenilor că pot lua Bacalaureatul, la vară, cu minimum nota 8 dacă „iei exercițiile din ultimii…
Vezi articolul

Dacian Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la minister de urgență / Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, îi cere pentru a doua oară demisia ministrului Educației, Monica Anisie, pe care în 2016 a numit-o secretar de stat. Cioloș susține, într-o postare pe Facebook,…
Vezi articolul

Studenții din Iași îi cer „demisia urgentă” lui Toader din funcția de rector. Fostul ministru ar urmări „instituirea unui regim de cenzură și de cosmetizare a imaginii sale”

Liga Studenților din Iași îi solicită lui Tudorel Toader „demisia urgentă” din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse…
Vezi articolul