Familia care deține Dedeman investește într-o companie din educație, care produce teste pentru elevi

1.733 de vizualizări
Compania specializată în testarea standardizată a performanței școlare BRIO Teste Educaționale anunță că a atras “o nouă finanțare pentru diversificarea produselor platformei și lansarea pe piață, mărindu-și capitalul social prin contribuția familiei antreprenoriale Pavăl”. “Noul investitor va fi reprezentat de Karina Pavăl — fiica antreprenorului român Dragoș Pavăl”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro. Pe de altă parte, Profit.ro scrie că fiica lui Dragoș Pavăl ar fi preluat 16,6% din firma care operează site-ul, pentru aproximativ 400.000 de euro.

Citește mai jos comunicatul integral al BRIO Teste Educaționale:

BRIO Teste Educaționale atrage o nouă investiție pentru dezvoltarea platformei BRIO.ro

Compania specializată în testarea standardizată a performanței școlare BRIO Teste Educaționale — deținătoare a platformei naționale de testare WWW.BRIO.RO — a atras o nouă finanțare pentru diversificarea produselor platformei și lansarea pe piață, mărindu-și capitalul social prin contribuția familiei antreprenoriale Pavăl.

Familia Pavăl a rezonat cu misiunea profund socială a platformei BRIO și este convinsă că acest proiect va conduce la îmbunătățirea performanței individuale a elevilor români, precum și la progresul sistemului național de educație. Noul investitor va fi reprezentat de Karina Pavăl — fiica antreprenorului român Dragoș Pavăl — care, după ce a absolvit Universitatea Queen Mary (Londra) și a finalizat un program de masterat la Universitatea Cambridge, s-a întors în țară pentru a se implica în afacerile familiei.

BRIO este o inițiativă privată fondată în anul 2014 de Prof. Dr. Dragoș Iliescu și mentorul său, profesorul american Thomas Oakland (1939–2015). Profesorul Oakland a fost unul dintre pionierii mondiali ai testării educaționale și a făcut prima investiție în dezvoltarea produsului BRIO în 2014. Testele în sistem BRIO sunt teste digitale standardizate prin care elevii români din clasele I–XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene.

Dragoș Iliescu, fondatorul Sistemului de Testare Standardizată BRIO, pe care l-a creat și pe care îl conduce, este Doctor în psihologie, fost președinte (și actual vice-președinte) al Comisiei Internaționale de Testare (ITC), fost președinte al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Universitatea București, autor și co-autor a peste 100 de lucrări științifice, dar și antreprenor cu o experiență de peste 15 ani în sute de proiecte de cercetare de piață și de consultanță în psihologie aplicată, fondator TestCentral (cel mai mare publisher de teste psihologice din România) și fondator al grupului Psyence.

„Am investit 5 ani în conceptualizarea acestui model de testare, împreună cu o echipă de profesori și consultanți pentru care a contact foarte mult scopul social al proiectului, impactul pe care îl dorim în trasformarea în bine a sistemului educațional românesc. Sunt onorat și am primit cu gratitudine investiția făcută de familia Pavăl.” — Profesor Dr. Dragoș Iliescu, Fondator și CEO BRIO Teste Educaționale.

Despre BRIO

Testele BRIO sunt teste digitale standardizate care se adresează elevilor români din clasele I-XII, pentru a-i ajuta în evaluarea obiectivă a cunoștințelor la principalele materii școlare, putând astfel să își îmbunătățească performanța la examene.

Testele BRIO sunt dezvoltate de specialiști în psihometrie și profesori reputați, pe baza unor modele și proceduri statistice utilizate și în prestigioasele teste GMAT, GRE și SAT. Acestea se bazează pe modelul psihometric Teoria Răspunsului la Item (Item Response Theory, IRT), iar testele au o anvergură unică în România — numai la matematică s-au generat peste 20.000 de probleme care acoperă în totalitate progra- ma școlară românească. Pentru o transparență absolută, atât sistemul cât și fiecare din cei 20.000 de itemi de matematică au fost auditați de Gazeta Matematică, o premieră în evoluția învățământului românesc. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.brio.ro.

Guvernul vrea să deschidă 3,8 milioane de conturi pentru toți copiii din România, fără acordul părinților. Pentru cine depune 100 de lei pe luna timp de un an, statul pune încă jumătate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Sorin Cîmpeanu anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să fundamenteze trecerea la trimestre: Am început cu semestre în 1998. Nu știu dacă e coincidență sau nu, dar din ’98 calitatea sistemului de învățământ a scăzut continuu / În luna martie trebuie să avem o decizie

Ministrul Educației anunță că așteaptă ca experții în științele educației din subordine să realizeze o fundamentare a propunerii pe care a făcut-o public de a reveni la trimestre, în organizarea…
Vezi articolul

În ultimii 10 ani a crescut cu 3% numărul celor care au absolvit studii superioare, potrivit datelor INS privind Recensământul Populației și Locuințelor 2021 / Doar 16% din populația țării a absolvit o facultate, adică 3 milioane de persoane

Datele privind Recensământul Populației și Locuințelor din 2021, publicate vineri, 30 decembrie, de Institutul Național de Statistică, arată că doar 3% din populația României a absolvit studii superioare în ultimii…
Vezi articolul

Politizarea supremă a noilor inspectorate, prevăzută în proiectul legii educației: directorul general și directorul adjunct ai Direcției Județene de Învățământ încheie, imediat după ce au luat concursul, contract de management cu ministrul educației pe perioada mandatului ministrului

În proiectul legii învățământului preuniversitar România educată, la articolul 165, alineatul 4 prevede că după ce are loc concursul pentru funcțiile de directori generali și directori generali adjuncți ai noilor…
Vezi articolul

Ministerul Educației a redeschis apelul PNRR pentru depunerea cererilor de finanțare pentru școlile din programul de reducere a abandonului școlar, runda 1, la 6 luni de la semnarea contractelor / Surse: 40 de școli ar fi vizate

Ministerul Educației a decis redeschiderea perioadei de depunere a documentației pentru școlile incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS), potrivit edu.ro. Conform surselor Edupedu.ro, 40 de unități de…
Vezi articolul