Familia care deține Dedeman investește într-o companie din educație, care produce teste pentru elevi

1.739 de vizualizări
Compania specializată în testarea standardizată a performanței școlare BRIO Teste Educaționale anunță că a atras “o nouă finanțare pentru diversificarea produselor platformei și lansarea pe piață, mărindu-și capitalul social prin contribuția familiei antreprenoriale Pavăl”. “Noul investitor va fi reprezentat de Karina Pavăl — fiica antreprenorului român Dragoș Pavăl”, se arată în comunicatul remis Edupedu.ro. Pe de altă parte, Profit.ro scrie că fiica lui Dragoș Pavăl ar fi preluat 16,6% din firma care operează site-ul, pentru aproximativ 400.000 de euro.

Citește mai jos comunicatul integral al BRIO Teste Educaționale:

BRIO Teste Educaționale atrage o nouă investiție pentru dezvoltarea platformei BRIO.ro

Compania specializată în testarea standardizată a performanței școlare BRIO Teste Educaționale — deținătoare a platformei naționale de testare WWW.BRIO.RO — a atras o nouă finanțare pentru diversificarea produselor platformei și lansarea pe piață, mărindu-și capitalul social prin contribuția familiei antreprenoriale Pavăl.

Familia Pavăl a rezonat cu misiunea profund socială a platformei BRIO și este convinsă că acest proiect va conduce la îmbunătățirea performanței individuale a elevilor români, precum și la progresul sistemului național de educație. Noul investitor va fi reprezentat de Karina Pavăl — fiica antreprenorului român Dragoș Pavăl — care, după ce a absolvit Universitatea Queen Mary (Londra) și a finalizat un program de masterat la Universitatea Cambridge, s-a întors în țară pentru a se implica în afacerile familiei.

BRIO este o inițiativă privată fondată în anul 2014 de Prof. Dr. Dragoș Iliescu și mentorul său, profesorul american Thomas Oakland (1939–2015). Profesorul Oakland a fost unul dintre pionierii mondiali ai testării educaționale și a făcut prima investiție în dezvoltarea produsului BRIO în 2014. Testele în sistem BRIO sunt teste digitale standardizate prin care elevii români din clasele I–XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene.

Dragoș Iliescu, fondatorul Sistemului de Testare Standardizată BRIO, pe care l-a creat și pe care îl conduce, este Doctor în psihologie, fost președinte (și actual vice-președinte) al Comisiei Internaționale de Testare (ITC), fost președinte al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Universitatea București, autor și co-autor a peste 100 de lucrări științifice, dar și antreprenor cu o experiență de peste 15 ani în sute de proiecte de cercetare de piață și de consultanță în psihologie aplicată, fondator TestCentral (cel mai mare publisher de teste psihologice din România) și fondator al grupului Psyence.

„Am investit 5 ani în conceptualizarea acestui model de testare, împreună cu o echipă de profesori și consultanți pentru care a contact foarte mult scopul social al proiectului, impactul pe care îl dorim în trasformarea în bine a sistemului educațional românesc. Sunt onorat și am primit cu gratitudine investiția făcută de familia Pavăl.” — Profesor Dr. Dragoș Iliescu, Fondator și CEO BRIO Teste Educaționale.

Despre BRIO

Testele BRIO sunt teste digitale standardizate care se adresează elevilor români din clasele I-XII, pentru a-i ajuta în evaluarea obiectivă a cunoștințelor la principalele materii școlare, putând astfel să își îmbunătățească performanța la examene.

Testele BRIO sunt dezvoltate de specialiști în psihometrie și profesori reputați, pe baza unor modele și proceduri statistice utilizate și în prestigioasele teste GMAT, GRE și SAT. Acestea se bazează pe modelul psihometric Teoria Răspunsului la Item (Item Response Theory, IRT), iar testele au o anvergură unică în România — numai la matematică s-au generat peste 20.000 de probleme care acoperă în totalitate progra- ma școlară românească. Pentru o transparență absolută, atât sistemul cât și fiecare din cei 20.000 de itemi de matematică au fost auditați de Gazeta Matematică, o premieră în evoluția învățământului românesc. Pentru mai multe informații vă rugăm să vizitați www.brio.ro.

Guvernul vrea să deschidă 3,8 milioane de conturi pentru toți copiii din România, fără acordul părinților. Pentru cine depune 100 de lei pe luna timp de un an, statul pune încă jumătate


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Un nou set de 30 de modificări anunțat de ministrul Cîmpeanu pentru proiectele de legi / Ministrul invocă proiectul România educată: “Este mult prea important pentru a fi lăsat să fie confiscat de grupuri de interese”

Un nou set de 30 de modificări este anunțat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru proiectele de legi. Acesta a transmis în această seară, într-o postare pe Facebook, că “Ministerul…
Vezi articolul

Sancțiuni pentru profesori și directori și obligația școlilor de a avea un mecanism de sesizare anonimă în Regulament, introduse de Ministerul Educației în procedura de management a cazurilor de violență – surse

Profesorii și directorii vor fi sancționați dacă nu respectă procedura de management a cazurilor de violență, nerespectarea constituie abatere disciplinară. Școlile vor fi obligate să aibă în Regulamentul de ordine…
Vezi articolul