Grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic auxiliar, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate

34.621 de vizualizări
Sindicatele au trimis cadrelor didactice auxiliare exemplele detaliate de grile de slarizare valabile pentru anul 2024, conform documentelor obținute de Edupedu.ro. Grilele publicate în ordonanța 128/2023 sunt cele care corespund gradației 0, în timp ce acestea sunt detaliate pe fiecare gradație, de la 0 la 5, pe fiecare treaptă de vechime și grad didactic.

Publicăm aceste grile, cu mențiunea că aici sunt cele publicate de Guvern în Monitorul Oficial, în vigoare din 30 decembrie 2023, cu aplicare de la 1 ianuarie 2024.

Salariul net, în mână, este doar 58% din salariul brut. Din salariile de bază, brute, scrise în grila de salarizare din Educație, circa 42% sunt impozite și contribuții la stat.

Vezi aici grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic de predare, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Vezi aici grilele cu salariile pe 2024 pentru personalul didactic de predare, pe funcție, grad didactic, gradație, vechime și coeficient, trimise profesorilor de către sindicate.

Sindicatele au trimis în școli și grilele cu salariile pe 2024 pentru personal nedidactic/administrativ detaliate pe fiecare grad, vechime sau treaptă profesională și coeficient.

Reamintim, liderii sindicali ai FSLI și FSE, care au stabilit de facto grilele de salarizare, i-au anunțat pe profesori și pe angajații din școli că: „suntem în grafic în ceea ce privește salarizarea”, imediat după ce Guvernul a anunțat că a aprobat noile grile.

Citește aici:

GRILE Salariile profesorilor în 2024, detaliate pe fiecare funcție, gradație și treaptă de vechime, publicate de Ministerul Educației
Ligia Deca, întrebată de ce Guvernul nu și-a respectat promisiunea pentru profesorii debutanți, de a le acorda salariul mediu pe economie în 2024: „Grilele de salarizare includ un nivel absolut decent pentru profesorii debutanți” / Aceștia primesc 250 de lei în plus, de la 1 ianuarie și încă 200 de lei de la 1 iunie
Exemple de creșteri de salarii ale profesorilor și angajaților din școli date de Ligia Deca după ședința în care au fost aprobate
Premierul Ciolacu: Astăzi vom aproba majorarea salariilor pentru profesori și personalul din educație, așa cum am convenit cu sindicatele din domeniu
Salariul profesorului debutant nu ajunge în 2024 la salariul mediu pe economie, așa cum au promis guvernanții / Premierul Ciolacu, în urmă cu 3 luni: Vom pleca de la salariul debutantului, salariul mediu pe economie, am promis și cred în acest lucru – VIDEO
GRILE Salariile din învățământ, în 2024, pentru profesori, inspectori și directori, pe fiecare funcție, vechime și grad didactic – proiect / Creștere cu doar 11% pentru profesorii debutanți și 30% pentru directori, 26-28% pentru inspectori, de la 1 ianuarie / Pentru didactic auxiliar creșterea e cu 8%, iar pentru administrativ 250 de lei

6 comments
  1. Au ieșit deja din discuție asistentele medicale din creșe și grădinițe care sunt personal de îngrijire, nu de educație… Cu medicii și asistentele din scoli ce au de gind? Le compara cu cei din spitale… După 30 de ani, deveniți funcționari publici, nici vacante, deși cadre didactice universitare, nici specialiști… Pe nicăieri!

  2. Paznicul are salariul mai mic ca muncitorul cu 700 Ron și are atribuții în fișa postului de fochist . Este normal asa ceva ?Și cînd se mărește în procente diferența tot creste , spun asta deoarece cu 2 ani în urmă diferența era de 300 Ron !

  3. Si in vara sindicatele au trimis grilele cu salarizarea pe gradatii de vechime, dar la noi nu s-a aplicat. S-a aplicat la baza doar suma de 1300 brut, indiferent de vechime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Discurs fără noimă al premierului Ciucă. Fragmentul a dispărut din transcriptul postat pe site-ul guvernului: “Cred că această activitate trebuie să fie una cât se poate de simplă, cât se poate de transparentă, pentru că situația este și așa destul de complexă și de complicată încât nu cred că noi trebuie să o complicăm prin cuvinte și prin expresii”

Premierul Nicolae Ciucă, deținător al titlului de doctor în științe militare, a susținut miercuri la guvern un discurs confuz în fața studenților. El a pledat pentru revenirea în România a…
Vezi articolul

Kelemen Hunor: La legile educației nu ar trebui să avem amendamente, nici noi, nici colegii din coaliție, în Parlament. Eu de la bun început am spus să trecem legea prin asumare, cum am făcut în 2011 cu legea lui Funeriu, dar nu au fost de acord colegii

Vicepremierul Kelemen Hunor a spus că “UDMR nu are amendamente la legile Educației și nici colegii de coaliție nu ar trebui să aibă în Parlament”. Proiectele legilor Educației se află…
Vezi articolul

Tribulațiile Consiliului Elevilor în teritoriu. Cazul Caraș-Severin, episodul 2: acuzații de nereguli în alegerea noului președinte județean al organizației reprezentative a elevilor

Organizația județeană Caraș-Severin a Consiliului Național al Elevilor și-a desemnat, în noiembrie, un nou președinte. Este vorba despre elevul Lucas Szava, care înaintea acestei alegeri fusese președinte interimar la Consiliul…
Vezi articolul