Ministrul Sănătății, despre testarea în școli: Elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile / Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative

4.346 de vizualizări
Ioana Mihailă / Sursă foto: Gov.ro
Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a explicat cum se va desfășura testarea în școli în conferința de presă comună cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Dacă un elev dintr-o clasă este pozitiv, colegii acestuia vor continua să învețe online pentru 14 zile. Există posibilitatea revenirii la școală din ziua a opta, dacă rezultatul testelor este negativ.

„În ceea ce privește testarea și în ceea ce privește măsurile care se iau atunci când apare un caz pozitiv, fie că este un caz simptomatic care a fost testat în școală și diagnosticat pozitiv, fie că Direcția de Sănătate Publică sau părintele a anunțat școală că unul dintre copii s-a pozitivat, atitudinea este, dacă vorbim de clase de învățământ preșcolar și de clasele de la pregătitoare până la a VI-a, inclusiv ca elevii din clasa copilului care a fost diagnosticat pozitiv, să continue învățământul online timp de 14 zile”, a declarat ministrul Sănătății.

Aceasta a spus că „Se poate reveni începând cu ziua a opta prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare în ziua a opta se organizează în școli de către personalul medical al școlilor acolo unde este disponibil sau prin mobilizarea echipelor de la direcțiile de Sănătate Publică, acolo unde personalul nu este disponibil”.


3 comments
  1. Nu acceptam nici un fel de testare, si vrem sa INCETATI cu mascarada asta. Testele s a confirmat oficial CA NU FAC DIFERENTA INTRE O RACEALA,GRIPA,SAU ALTCEVA!!! Chiar suntem idioti sa mai credem toate măgăriile acestor incompetenti, si penali?!

  2. 1. Respectivele testări ale elevilor în ziua a opta sunt gratuite? Nu se specifică!
    2. Testările periodice ale profesorilor sunt gratuite, unde se realizează?
    3. După un an și jumătate profesorii vor tine școala online tot pe banii lor? Vedeți, problema este că atunci când nu dai nici nu poți să ceri! Dacă fiecare profesor face cu ce poate și cum poate, școlile și Ministerul nu pot să aibă pretenții la calitate standard! La nici un loc de muncă angajatul nu vine cu sculele de acasă, ar fi neproductiv și potențial periculos! În plus, salarizarea înghețată și la nivel de supraviețuire nu crează o motivație suficientă! Înțeleg că pentru guvernanți profesorii sunt îngeri, apostoli neprihăniți care se hrănesc cu idealuri și lozinci, nu au familii de întreținut, se vor jertfi pe altarul educației fizice sau online!

  3. Bun… În a 8 a zi, dacă există posibilitatea, având în vedere nr cadrelor medicale la cabinetele școlare preșcolar și școlar care este minim sau lipsă, testarea se va putea face în instituția de învățământ! Adică, acel copil contact direct cu copilul pozitiv, va putea ieși pe stradă pt testarea în instituția de învățământ de care aparține!? Nu este în regulă decizia luată! Din sutele de anchete realizate la DSP, am constatat ca nici cele 14 zile de izolare pt un pozitiv nu sunt de ajuns!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Profesorul Cătălin Ciupală, despre cum au făcut profesorii Colegiului Șaguna din Brașov o platformă de autotestare inedită: Am plecat de la nevoia de feedback instant și am ajuns la o platformă de învățare personalizată

„Noi am creat o bază imensă de întrebări, este mai mare decât orice culegere care există pe piață acum. Avem peste 12.000 de întrebări acum implementate și, la un anumit…
Vezi articolul

Ligia Deca, la conferința Smart Diaspora 2023: Ca om care a plecat în străinătate pentru studii și muncă de două ori și care s-a întors tot de atâtea ori, știu ce înseamnă dorul de țară

Ministra Educației Ligia Deca a spus la Timișoara, miercuri, în deschiderea Conferinței„Smart Diaspora 2023 – diaspora în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat” (10-13 aprilie) că știe ce înseamnă dorul…
Vezi articolul