Olimpiade școlare 2022. Regulamente actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Științe pentru juniori, “Tinerii Dezbat” și “Terra” de geografie au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

7.377 de vizualizări
Foto: © Dreamstime.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele școlare naționale din anul școlar 2021-2022, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Pe edu.ro, regulamentele sunt anunțate treptat de către Minister, iar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, vizează Olimpiada Națională „Științe pentru juniori”, Concursului școlar național de geografie pentru clasele V-VII ,,Mica olimpiadă de geografie – Terra”, Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” + anexe specifice, Concursul Național de recitare „Atlantisz harangoz” – clasele a IX-a – a XII-a, Concursul Național de cântece și poezii în limba turcă Güzel Dilim – Frumoasa mea limbă turcă și Concursul Național Istoria și tradițiile turcilor din România – ciclul gimnazial și ciclul liceal, în anul școlar 2021-2022. Documentele pot fi consultate mai jos.

  • Pe 2 aprilie, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru Concursul Național „Ovidianum” – Limba latină, concursul Național „Mesék szárnyán” – limba maghiară – ciclul primar, Concursul Național “Memoria Holocaustului” (cu bibliografia), Olimpiada Naționale de Informatică Aplicată – AcadNet, Concursul Naţional de Ortoepie și Cultivarea Limbii Maghiare „Aranka György” – clasele a IX-a – XII-a, Concursul Naţional „Made for Europe”, Concursul Național de recitare „Vidám Versek Versmondó Versenye” – limba maghiară (clasa pregătitoare – clasa a VIII-a) și Concursul Naţional „Competiția sportivă Pentatlon Napsugár pentru clasele I-IV”, în anul școlar 2021-2022. 
  • Pe 15 martie, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Fizică, de Chimie (cu anexa), Lingvistică, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de auz, Concursul Național pentru elevii cu deficiențe de vedere, Concursul Național de Matematică Aplicată „Adolf Haimovici” (cu anexa), Olimpiada Națională de Religie Romano-Catolică de Limba Maghiară, Olimpiada Națională de Religie – cultele Reformat, Evanghelic și Unitarian, Olimpiada Națională de Istoria și tradițiile minorității maghiare, Olimpiada de Limbă şi literatură ucraineană maternă, Concursul Național Istoria și tradițiile ucrainenilor din România, Olimpiada de religie – Cultul Musulman în limba turcă.
  • Pe 4 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiada de limba și literatura română pentru școli/secții cu predare în limbile minorităților și pentru românii din diaspora – clasele V-VIII, olimpiada de Limbi clasice: greacă veche, latină, olimpiada de Inovare și creativitate digitală – InfoEducație, olimpiada pentru elevii din mediul rural „Universul cunoașterii prin lectură” – clasele V-VIII, cea de Limba și literatura turcă – maternă și modernă, de Limba și literatura maghiară „Mikes Kelemen”. De asemenea, în același articol sunt și regulamentele pentru Concursul Național de selecție Horatianum – limba latină, Olimpiada Națională de lectură „Lectura ca abilitate de viață” – clasele IX-XII (OLAV), Olimpiada Națională interdisciplinară de Limba și literatură română și religie „Cultură şi spiritualitate românească” – clasele V-XII, Olimpiada Națională de Limba Rromani, Concursul național „Istoria şi tradiţiile rromilor”.
  • Pe 2 martie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Limba și literatura română (gimnaziu și liceu), Pregătire Sportivă Teoretică, Informatică, Arte vizuale, arhitectură și istoria artei, Arta Actorului, Coregrafie, Limba și literatura polonă (maternă), Matematică pentru secțiile cu predare în limba maghiară și olimpiadele din aria curriculară Tehnologii.
  • Pe 26 februarie 2022, EduPedu.ro a scris despre documentele cu precizări pentru olimpiadele naționale de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie, Limba rusă modernă, Concursul Național de Matematică pentru clasele a IV-a – a VIII-a „Olimpiada Satelor din România” și Olimpiada Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii Teoretice Muzicale (cu anexele).
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale „Științe pentru juniori”, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Concursului școlar național de geografie pentru clasele V-VII ,,Mica olimpiadă de geografie – Terra”, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Olimpiadei Naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” + anexe specifice, în anul școlar 2021-2022:

Pentru Olimpiada Națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” 2022, Ministerul Educației pune la dispoziție și următoarele documente:

Anexele regulamentului:

Calendarul și moțiunile – descărcabile mai jos: 

  • Adresa Ministerului Educației nr. 27.106/30.03.2022 către inspectoratele școlare județene privind lansarea ediției 2022 a olimpiadei
  • Calendarul Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” – ediția 2022 (anexă la adresa de mai sus)
  • Moțiunile pentru Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” – ediția 2022 (anexă la adresa de mai sus).
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Național de recitare „Atlantisz harangoz” – clasele a IX-a – a XII-a, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Național de cântece și poezii în limba turcă Güzel Dilim – Frumoasa mea limbă turcă, în anul școlar 2021-2022:
Regulament specific privind organizarea şi desfăşurarea Concursului Național Istoria și tradițiile turcilor din România – ciclul gimnazial și ciclul liceal, în anul școlar 2021-2022:

Foto: © Traimak IvanDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Citește și:
Olimpiade școlare 2022. Regulamente actualizate pentru olimpiadele și concursurile naționale, precum “Ovidianum” de limba latină și Olimpiada de Informatică aplicată AcadNet, publicate de Ministerul Educației
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Chimie, Fizică, de Lingvistică, de Limba ucraineană maternă au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Sârbă și Slovacă maternă, au fost publicate de Ministerul Educației. Nu au apărut pentru Olimpiadele de Fizică, de Chimie – DOCUMENTE
Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2022
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Greacă veche, Latină, de lectură și de Inovare și creativitate digitală au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Limba și literatura Română, Informatică, Coregrafie și Pregătire Sportivă Teoretică au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale, precum cele de Astronomie și astrofizică, Științele Pământului, Religie și Limba rusă, au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2022. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de Istorie, Geografie, Limbi romanice, Engleză și Franceză, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Regulamentele actualizate pentru olimpiadele și competițiile școlare în anul școlar 2021-2022, publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
elaborarea curriculumului de liceu

Start înscrieri online pentru profesori în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului de liceu și pentru învățământul profesional și tehnic. Cele cinci criterii pentru evaluarea portofoliului

Înscrierile online pentru profesori în grupurile de lucru pentru elaborarea curriculumului de liceu și pentru învățământul profesional și tehnic au început pe 26 aprilie 2021, potrivit anunțului făcut de Ministerul…
Vezi articolul

Material susținut de Fundația Orange

Copiii pasionați de tehnologie sunt invitați să creeze animații în competiția națională SuperCoders #10 – povestea creată în Scratch poate lua viață pe ecran până pe 19 noiembrie

O nouă ediție a programului SuperCoders de programare vizuală pentru copiii cu vârste între 10 și 14 ani a început și așteaptă înscrieri până pe 19 noiembrie. Elevii pasionați de…
Vezi articolul

Profesoara de Matematică dată afară de la Liceul din Azuga, după ce a lăsat 12 corigenți înainte de Evaluarea Națională 2023, a fost repartizată de Inspectoratul Școlar București, cu cel mai mare punctaj din Capitală pe disciplina sa, la Școala Gimnazială 80 din Sectorul 3

Profesoara de Matematică de la Liceul Teoretic din Azuga (LTA), dată afară de conducerea școlii în vara anului trecut după ce a lăsat 12 corigenți înainte de Evaluarea Națională, a…
Vezi articolul

Inspectorii școlari, trimiși în școli de Ministerul Educației să verifice criteriile specifice de înscriere la clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și grupa mică de grădiniță și creșă, după ce ar fi fost reclamații că „depășesc cadrul legal”

Inspectoratele școlare trebuie să verifice dacă școlile aplică noile prevederi privind repartizarea aleatorie a elevilor la clasele pregătitoare, a V-a, a IX-a și grupa mică de grădiniță. Potrivit unei note…
Vezi articolul