Raluca Turcan: Ne asumăm răspunderea pe includerea transportului școlar în sfera serviciilor publice, dacă nu reușim să abrogăm Ordonanța 51. Ne punem mandatul pe masă

1.466 de vizualizări
Foto: gov.ro
“Ne vom asuma răspunderea, dacă nu reușim să aborgăm Ordonanța 51 care a lăsat transportul școlar în afara serviciilor publice de transport județean”, a anunțat în această dimineață vicepremierul Raluca Turcan. Prezentă la o conferință din cadrul gigantului proiect de formare a profesorilor, CRED, desfășurată la Rin Grand Hotel deținut de Robert Negoiță, vicepremierul Raluca Turcan a declarat: “ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea”.

Ne vom asuma răspunderea. Să fie foarte limpede cât de hotărâți suntem să apărăm niște drepturi ale copilului, astfel încât învățământul în România într-adevăr să fie constituțional, la bază având Constituția și să fie gratuit“, a declarat Turcan.

Vicepremier cu atribuții de coordonare a educației, aceasta a afirmat că “în maximum două săptămâni ne asumăm răspunderea pe transportul elevilor, și anume includerea serviciilor de transport școlar în sfera serviciilor publice de transport. Ce înseamnă procedura asumării răspunderii? Înseamnă că ne punem mandatul pe masă pentru a rezolva această problemă a transportului elevilor spre școală. În două săptămâni, dacă problema nu este rezolvată în parlament, ne asumăm răspunderea“.

Declarațiile au fost făcute la o conferință de prezentare a proiectului “Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, proiect în valoare totală de peste 40 de milioane de euro finanţat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Conferința se desfășoară de-a lungul a două zile, la Rin Grand Hotel.

La deschiderea evenimentului au participat ministrul Educației – Monica Anisie, viceporemierul Raluca Turcan, ministrul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș, Head of Unit în Comisia Europeană – Cendrine de Buggenoms, consilierul pe educație al președintelui – Ligia Deca, președintele Academiei Române – Ioan Aurel Pop, și rectorul Universității din București – Mircea Dumitru. 

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anton Hadăr: Marcel Ciolacu și miniștrii Muncii și Finanțelor ne-au confirmat că vor fi la ședința de la sediul FSLI cu toți colegii noștri din sindicatele din țară / Despre Ligia Deca încă nu știu nimic

Anton Hadăr, liderul Federației „Alma Mater”, a declarat la Radio România Actualități (RRA) că Marcel Ciolcu, ministrul Muncii și Ministrul de Finanțe au confirmat că vor veni la ședința sindicatelor…
Vezi articolul

Agenția Națională Antidrog nu oferă servicii minime pentru consumatorii de droguri, nu are personal specializat și nici condiții. În Sectorul 2 și în județele Arad, Bacău, Botoșani, Călărași, Covasna, Gorj, Olt și Teleorman nu există încadrat medic, psiholog și nici asistent social – raport Curtea de Conturi

În 87% din centrele Agenției Naționale Antidrog nu există echipă terapeutică completă care să asigure evaluările solicitate și serviciile minime de asistență integrată pentru consumatorii de droguri. În cazul a…
Vezi articolul

Ionela Neagoe, directorul Colegiului Național „Gheorghe Lazăr”: Nu ne interesează admiterea la liceu ca modalitate de selecție. Vom rămâne la admiterea computerizată

Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” nu va organiza examen separat de admitere la liceu, conform declarației făcute de directoarea liceului, Ionela Neagoe, pentru Tribuna Învățământului. Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” va rămâne…
Vezi articolul

Situație paradoxală în noile direcții județene de învățământ, foste inspectorate școlare, de la 1 noiembrie: angajații nu vor mai face niciun fel de inspecție școlară, dar funcțiile lor rămân de inspectori / Care sunt atribuțiile noilor DJÎP – surse

Noile inspectorate școlare, adică viitoarele direcții județene de învățământ preuniversitar, rămân fără inspecții școlare în atribuții, potrivit proiectului de Regulament-cadru de organizare şi funcţionare a direcţiilor judeţene de învăţământ preuniversitar/Direcţiei…
Vezi articolul

Salarizarea concurențială a profesorilor, “pe bază de reușite, astfel încât să existe o competiție permanentă”, susținută de Natalia Intotero (PSD), președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților

Salarizarea concurențială a profesorilor, pe bază de „reușite”, este susținută de Natalia Intotero, președinta Comisiei de învățământ din Camera Deputaților: „Trebuie să avem o salarizare corespunzătoare, motivată, dar, în egală…
Vezi articolul

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești solicită universităților să publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului universitar scenariul ales și modalitatea de implementare a acestuia

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești (ANOSR) solicită universităților să publice cu cel puțin 14 zile înainte de începerea anului universitar scenariul ales și modalitatea completă și detaliată de implementare a…
Vezi articolul