Se redeschid școlile și centrele comerciale în Danemarca și Norvegia

3.975 de vizualizări
Erna Solberg, premierul Norvegiei, la scoala / Foto: Facebook
Şcolile norvegiene se vor redeschide în totalitate începând de luni, în timp ce barurile de la 1 iunie, au declarat joi autorităţile din ţara nordică, unde numărul de noi cazuri de coronavirus scade în fiecare zi, relatează AFP, citată de Agerpres.

Norvegia a adoptat un regim de semi-izolare la jumătatea lunii martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Autoritățile norvegiene au dechis deja grădinițele din 20 aprilie.

În Danemarca, centrele comerciale se vor redeschide de luni, iar colegiile şi restaurantele din 18 mai, au anunţat joi autorităţile din ţara scandinavă. Danemarca a optat, de asemenea, la jumătatea lunii martie pentru un regim de semi-izolare pentru a opri răspândirea noului coronavirus. Danemarca a fost prima țară europeană care a redeschis o parte dintre școli, pe 15 aprilie.

 

Citește și:

 

 

 

 


2 comments
  1. Uitati-va la aceste curbe ale Norvegiei si Danemarcei…si la “placinta” in care se lungeste Romania. De mai bine de o saptamana de cand zburda lumea pe strazi suntem tot acolo, nici urma de scadere. Asa ca sa nu ne mai comparam cu cine nu e cazul.

    Iar autorii unor astfel de postari, ca de articol de presa nici nu se poate vorbi, ar trebui sa prezinte toata imaginea, nu doar frazele care aduna vizualizari.

    https://www.endcoronavirus.org/countries

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Valeriu Gheorghiță, despre vaccinarea tuturor profesorilor: Un astfel de termen nu poate fi stabilit / Nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în orice segment populațional. Cîțu: Putem discuta despre revenirea tuturor elevilor la școală după vaccinarea integrală a personalului din învățământ

Un termen pentru vaccinarea tuturor profesorilor „nu poate fi stabilit” fiindcă „depinde foarte mult de dorința de vaccinare”, astfel că „nu putem avea rată de acoperire vaccinală de 100% în…
Vezi articolul