Buzău: Unul dintre elevii cu 10 la BAC a fost admis la Oxford și vrea să revină după studii. O elevă cu medie maximă va aplica la studii în Munchen și nu intenționează să se întoarcă în țară

1.944 de vizualizări
Șef de promoție la Colegiul Hașdeu din Buzău, Cătălin Dumitru a luat 10 pe linie la Bacalaureat și a fost deja admis la Oxford, relatează News.ro. Și Bianca Voicu, absolventă tot a Colegiului Național “B. P. Hașdeu” din Buzău, a obținut medie de 10 la BAC și se pregătește să aplice pentru o universitate din Munchen, de unde nu are de gând să revină acasă.

Cătălin Dumitru va studia matematica și informatica, la Oxford. “Mă pregătesc zilele acestea să le dau un mail, să le trimit și documentele oficiale că notele obținute îndeplinesc cerințele lor. Anul universitar începe în octombrie, până atunci o să iau o pauză de la lucru efectiv, o să merg în vacanță, o să mă deconetctez un pic, dar nu-mi propun să mă deconectez chiar complet, asta e ce-mi place să fac și-mi place să fiu mereu în formă și pregătit”, a declarat Cătălin Dumitru, citat de News.ro.

Tânărul spune că planurile lui, deocamdată, sunt să lucreze o perioadă în Anglia, pentru experiență, iar scopul final este să revină în țară, relatează agenția de presă.

Colega sa, Bianca Voicu, declară că va aplica pentru o universitate din Munchen și nu are de gând să revină acasă la finalizarea studiilor, scrie News.ro.

Patru absolvenți de liceu din Buzău au terminat Bacalaureatul 2019 cu medii de 10: cei doi tineri de la Colegiul Național “B. P. Hașdeu” din Buzău și două absolvente ale Colegiului Național “Mihai Eminescu” și Colegiului Național Pedagogic “Spiru Haret”. Vezi aici Lista liceelor absolvite de cei 177 de elevi cu medie maximă la Bacalaureat 2019.

Rata de promovare a examenelor din cadrul Bacalaureatului este anul acesta în județul Buzău de 72,84, potrivit datelor dinainte de contestații, ceea ce plasează județul între primele 10. Spre comparație, în urmă cu un an procentul celor care au promovat Bacalaureatul în Buzău era de 73,80. Media la nivel național este de 67,2%.

Citește și:

 

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Sorin Cîmpeanu / Foto: Radu Tuta - Agerpres Foto

Ministrul Educației, despre scandalul de la Colegiul Gojdu, unde directorul a fost schimbat din pix: „Inspectorul general poate să aplice această sancțiune pentru directorii care nu sunt stabilizați printr-un concurs”, dar „nu este oportună cu doar câteva săptămâni înainte de susținerea examenelor naționale”

Măsura inspectoratului a fost luată în condiții legale, dar nu este oportună cu doar câteva săptămâni înainte de susținerea examenelor naționale, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Acesta a declarat pentru…
Vezi articolul

Ministerul Educației: În anul școlar 2022-2023, situația școlară a elevilor din școlile și liceele de arte poate fi încheiată fără susținerea examenului la disciplina principală de specialitate

Ministerul Educației vine cu precizări pentru profesori și elevi privind încheierea situației școlare în cazul școlilor de arte, în contextul grevei din educație care a ținut trei săptămâni. Situația poate…
Vezi articolul

Se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, avertizează liderul FSLI, Simion Hăncescu, care spune că „oamenii sunt hotărâți să ajungă la grevă generală”

Se vor închide școlile, dacă lucrurile vor rămâne în felul acesta, avertizează liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, într-o declarație pentru Europa FM referitoare la protestele anunțate de…
Vezi articolul