Simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 din județul Iași, anulate de Inspectoratul școlar. ISJ anunță că va publica teste de antrenament din modulul 3 de cursuri

13.481 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media.ro
Simulările pentru Evaluarea Națională și pentru examenul de Bacalaureat 2024 din județul Iași, care ar fi urmat să se desfășoare în luna ianuarie 2024, au fost anulate de către Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), potrivit unei adrese trimisă de instituție în școli, scrie publicația locală Ziarul de Iași. Renunțarea la simulări vine după ce recent Ministerul Educației anunțat calendarul simulărilor naționale din lunile februarie (EN VIII) și, respectiv, martie – pentru BAC, plasate apropiat de simulări din mai multe județe.

Simulările din județul Iași pentru elevii de clasa a VIII-a și de clasa a XII-a ar fi urmat să se susțină pe 17-19 ianuarie 2024, potrivit calendarului anunțat de ISJ Iași la începutul lunii.

Anularea simulărilor vine în contextul în care reprezentanții Ministerului Educației au recomandat inspectorilor școlari să renunțe la simulările județene ale examenelor naționale, deoarece sunt prea aproape de simulările naționale, potrivit surselor Edupedu.ro. Motivul este că ar fi dificilă colectarea datelor.

Prin prezenta, vă supunem atenţiei Ordinul M.E. nr. 6760/7.12.2023, referitor la organizarea simulării evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2023-2024. În acest context, vă comunicăm că Inspectoratul Şcolar Judeţean laşi nu mai organizează simularea judeţeană a examenului de evaluare naţională şi a examenului de bacalaureat, programate în zilele de 17, 18 şi 19 ianuarie 2024, conform adresei nr. 11245/13.11.2023.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care se pregătesc pentru susţinerea simulărilor naţionale, Inspectoratul Şcolar Judeţean laşi va elabora teste de antrenament pentru toate disciplinele de examen, care vor fi transmise către unitătile şcolare la debutul cursurilor din Modulul 3”, scrie în adresa ISJ Iași.

Informații de context. Simularea națională de Bacalaureat 2024 va avea loc în perioada 4-7 martie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Elevii de clasa a VIII-a vor susține simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 cu o lună mai devreme, în zilele de 5, 6 și 7 februarie. La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță ministrul Educației, Ligia Deca.

Programa pentru simularea examenului de Bacalaureat 2024, pentru absolvenții de liceu, prevede eliminarea unor conținuturi la Limba română, Matematică, Istorie, Geografie, dar și la celelalte discipline. Vezi aici ce conținuturi au fost scoase.

Amintim că una dintre variantele luate în calcul de Ministerul Educației este ca profesorii să evalueze de acasă lucrările elevilor de la simulările examenelor naționale, potrivit surselor Edupedu.ro.

Calendarul simulării Bacalaureatului 2024:
  • 4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
  • 6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
  • 7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
  • 15 martie 2024: Comunicarea rezultatelor
Când este Bacalaureat 2024. Calendar:

3 – 7 iunie 2024: Înscrierea candidaților la prima sesiune de examen

7 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a

  • 17 – 19 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
  • 19 – 20 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
  • 19 – 21 iunie 2024: Evaluarea competențelor digitale – proba D
  • 25 – 27 iunie 2024: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C
  • 1 iulie 2024: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 2 iulie 2024: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 4 iulie 2024: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 5 iulie 2024: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

8 iulie 2024: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00

9 – 11 iulie 2024: Rezolvarea contestațiilor

12 iulie 2024: Afișarea rezultatelor finale

Până acum au mai fost simulări EN VIII și BAC 2024 în județele Buzău și Ilfov și urmează în Iași. Descarcă subiectele

Elevii din județul Buzău au susținut și ei simulări pe 20 și 21 noiembrie, în cazul celor de clasa a VIII-a și, pentru BAC, candidații de clasa a XII-a au dat simularea în perioada 27-29 noiembrie. Iată subiectele și baremele:

Și în Ilfov elevii de clasa a VIII-a și elevii din ultimul an de liceu au susținut probele simulării județene pe 20-22 noiembrie și mai urmează o sesiune de simulări județene și în ianuarie 2024. Iată subiectele și baremele de corectare:

Citește și:
OFICIAL Simularea națională pentru Evaluarea Națională 2024 începe pe 5 februarie. Pentru BAC 2024, probele simulării încep în martie / Numele și prenumele candidaților vor fi anonimizate
OFICIAL Ce conținuturi au fost scoase din programa pentru simularea Evaluării Naționale 2024
OFICIAL Programa pentru simularea examenului de BAC 2024. Lista conținuturilor pentru cele 14 discipline
La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, anunță Ligia Deca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Premierul Marcel Ciolacu: Cu ce era de vină Deca pentru ce s-a întâmplat la SNSPA? Am schimbat procedurile, a înțeles, acum reclamațiile merg la parchet. Nu omorâm oamenii pentru lucruri întâmplate nu din cauza lor

Cazurile de hărțuire sexuală de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) nu s-au petrecut din vina ministrei Educației, Ligia Deca (PNL) și nu ar fi putut să…
Vezi articolul

Diana Stănculeanu, expert sănătate mentală: Bullyingul este un comportament de violență strategică, nu este spontan, nu este impulsiv. Este foarte diferit de doi copii care se lovesc în curtea școlii într-o pauză și apoi se joacă împreună

Diana Stănculeanu, psihoterapeut și expert în sănătate mentală, spune că “bullyingul nu este un comportament spontan”, ci unul strategic și sistematic. “În bullying avem repetitivitate. Este foarte diferit de doi…
Vezi articolul